AEDwinkel.nl | Met het Hart voor het Hart

❤ 20 Jaar ervaring ❤ Meer dan 50.000 AED's geleverd ❤ Wij krijgen een 9,7 van onze klanten

Een AED kopen

Wie mag een AED kopen?

Eigenaren van publieke ruimtes en gemeentes kopen een AED om in of rondom het gebouw op te hangen, zoals de lokale gymzaal of het buurthuis. Veel bedrijven en scholen kopen een AED aan voor intern gebruik. Ook zwembaden hebben een AED nodig, en steeds meer sportclubs stellen een AED beschikbaar in geval van nood. Bovendien wordt de buurt-AED steeds populairder, en steeds vaker krijgen we ook vragen van particulieren die een AED voor thuis willen aanschaffen. Dit is slechts een kleine selectie van de veelvoorkomende gebruikersgroepen die een AED kopen en gebruiken. Iedereen mag AED kopen én gebruiken als dat nodig is.

Welke AED kopen?

Er zijn veel verschillende merken op de markt, in verschillende prijsklassen, en daarom is er een geschikte AED voor iedere situatie. We kunnen je er alles over vertellen, maar misschien wil je eerst zelf wat meer informatie verzamelen. Lees bijvoorbeeld over het verschil tussen vol- en halfautomatische AED’s.

Goed om te weten voordat je een AED gaat kopen:

  • Iedere AED redt levens, ongeacht het merk of type. Kijk goed naar de specificaties, zoals de stof- en waterbestendigheid of de taalopties als je die nodig hebt.
  • Een AED gaat gemiddeld 10 jaar mee. Bekijk voor de aankoop ook de garantietermijn.
  • Na iedere inzet moeten de elektroden vervangen worden, en soms ook de batterij. Bovendien hebben de elektroden en de batterij een houdbaarheidsdatum om in de gaten te houden.
  • Een goede wandkast zorgt voor bescherming. Zo gaat je AED langer mee!

Benieuwd welke AED het beste bij jou zou passen? Kijk eens of één van deze categorieën bij je past en zie direct de geschikte AED’s voor jou.

AED kopen met subsidie

Een veel gestelde vraag bij Medisol is of het mogelijk is om een AED en/of een buitenkast aan te schaffen met subsidie. Helaas kunnen wij daar geen concreet antwoord op geven. Het zit namelijk zo: gemeentes hebben in principe de mogelijkheid om de aanschaf van een defibrillator financieel te ondersteunen, maar kunnen dat lang niet altijd garanderen.

Vanwege bezuinigingen zien we dat veel lokale overheden niet meer eenvoudig subsidies verstrekken om de aanschaf van een AED thuis, op de werkvloer of waar dan ook te ondersteunen. Bij de ene gemeente is daar misschien nog wel een apart potje voor en bij de andere niet. Bij sommige gemeentes die wel een AED subsidie aanbieden wordt de voorwaarde gesteld dat de AED 24 uur per dag beschikbaar is in een buitenkast en wordt gemeld bij het oproepsysteem. Het algemeen advies luidt dan ook om vooraf te informeren bij jouw eigen gemeente of zij een subsidie voor het kopen van een AED aanbieden en of daar voorwaarden aan verbonden zijn. 

AED online kopen bij AEDwinkel.nl

Saving Lives is onze missie en daarom willen we ervoor zorgen dat iedereen binnen 6 minuten een AED tot zijn beschikking heeft. Met iedere aanschaf zijn we een stapje dichterbij. Als één van de grootste, merkonafhankelijke aanbieder van AED’s in Nederland voorzien we je altijd van persoonlijk advies. Er is namelijk een geschikte AED (Automatische Externe Defibrillator) voor iedere situatie! Nog 5 zekerheden van AEDwinkel.nl:

✓ Alle AED’s en benodigdheden in één webshop
✓ ISO-13485 gecertificeerd: kwaliteit en zekerheid staan voorop
✓ 10 jaar garantie op alle AED’s
✓ Gratis verzending in heel Nederland

Bekijk het hele assortiment online. Op zoek naar een groot aantal AED’s voor zakelijk gebruik? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan. Onze specialisten helpen je graag verder. Een AED online kopen, dat doe je bij AEDwinkel.nl!