AED kopen

Ben je op zoek naar een AED voor particulier gebruik, voor jouw bedrijf of voor in de buurt? Door het kopen van een AED doe je een levensreddende investering die wij zeker aanmoedigen. Op deze pagina lees je waar je rekening mee moet houden bij het aankoopproces van een AED.

Wat is een AED (Automatische Externe Defibrillator)?

Een Automatische Externe Defibrillator (AED) is een draagbaar elektronisch apparaat dat ontworpen is om levensreddende elektrische schokken toe te dienen aan mensen met een plotselinge hartstilstand. Het apparaat analyseert automatisch het hartritme van het slachtoffer en geeft, indien nodig, gesproken instructies aan de gebruiker voor het toedienen van een elektrische schok om het normale hartritme te herstellen. Bij een volautomatische AED wordt de schok vanzelf toegedient wanneer dit nodig is. AED's zijn essentieel in noodsituaties waar elke seconde telt.

Waarom een AED kopen?

Een automatische externe defibrillator aanschaffen kan een cruciale stap zijn om levens te redden in noodsituaties. Een AED biedt de mogelijkheid voor snelle en effectieve hulp bij een hartstilstand. Bij een hartstilstand is elke seconde cruciaal, en het hebben van een AED binnen handbereik kan het verschil maken tussen leven en dood.

Moderne AED's zijn ontworpen met het oog op gebruiksgemak. Ze zijn vaak voorzien van eenvoudige instructies en spraakbegeleiding, zodat zelfs mensen zonder medische achtergrond adequaat kunnen reageren in noodsituaties.

Het gebruik van een AED in de eerste paar minuten na een hartstilstand kan de overlevingskans van het slachtoffer aanzienlijk verhogen. De elektrische schok die de AED toedient, kan het hartritme herstellen en de kans op blijvende schade verminderen.

AED's zijn tegenwoordig beschikbaar in verschillende omgevingen, zoals openbare plaatsen, kantoren en zelfs voor thuisgebruik. Door er een aan te schaffen, draag je bij aan de vergroting van de toegankelijkheid tot deze levensreddende apparaten.

Welke AED is het beste voor mijn situatie?

Er zijn veel verschillende merken op de markt, in verschillende prijsklassen, en daarom is er een geschikte AED voor iedere situatie. We kunnen je er alles over vertellen, maar misschien wil je eerst zelf wat meer informatie verzamelen. Lees bijvoorbeeld over het verschil tussen vol- en halfautomatische AED’s.

Goed om te weten voordat je een AED koopt:

  • Iedere AED redt levens, ongeacht het merk of type. Kijk goed naar de specificaties, zoals de stof- en waterbestendigheid of de taalopties als je die nodig hebt.
  • Een AED gaat gemiddeld 10 jaar mee. Bekijk voor de aankoop ook de garantietermijn.
  • Na iedere inzet moeten de elektroden vervangen worden, en soms ook de batterij. Bovendien hebben de elektroden en de batterij een houdbaarheidsdatum om in de gaten te houden.
  • Een goede wandkast zorgt voor bescherming. Zo gaat je AED langer mee!

Benieuwd welke AED het beste bij jou zou passen? In onze AED aankoophulp leggen we je precies uit welke AED’s geschikt zijn voor jou.

Wie mag een AED kopen?

Iedereen mag AED kopen én gebruiken als dat nodig is. Eigenaren van publieke ruimtes en gemeentes kopen een AED om in of rondom het gebouw op te hangen, zoals de lokale gymzaal of het buurthuis. Veel bedrijven en scholen kopen een AED aan voor intern gebruik. Ook zwembaden hebben een AED nodig, en steeds meer sportclubs stellen een AED beschikbaar in geval van nood. Bovendien wordt de buurt-AED steeds populairder, en steeds vaker krijgen we ook vragen van particulieren die een AED voor thuis willen aanschaffen. Dit is slechts een kleine selectie van de veelvoorkomende gebruikersgroepen voor AED's.

Kan je als particulier een AED aanschaffen?

Zoals eerder benoemd kan je ook als particulier een AED kopen. We begrijpen dat het in bezit hebben van een AED kan zorgen voor een veilig gevoel, bijvoorbeeld wanneer iemand in je omgeving eerder is getroffen door een hartstilstand. Met een eigen AED kan je snel hulp bieden bij een reanimatie. Een Automatische Externe Defibrillator is door iedereen te gebruiken (ook zonder medische kennis) en kan je als particulier eenvoudig online bestellen.

AED kopen met subsidie

Een veel gestelde vraag bij Medisol is of het mogelijk is om een AED en/of een buitenkast aan te schaffen met subsidie. Helaas kunnen wij daar geen concreet antwoord op geven. Het zit namelijk zo: gemeentes hebben in principe de mogelijkheid om de aanschaf van een defibrillator financieel te ondersteunen, maar kunnen dat lang niet altijd garanderen.

Vanwege bezuinigingen zien we dat veel lokale overheden niet meer eenvoudig subsidies verstrekken om de aanschaf van een AED thuis, op de werkvloer of waar dan ook te ondersteunen. Bij de ene gemeente is daar misschien nog wel een apart potje voor en bij de andere niet. Bij sommige gemeentes die wel een AED subsidie aanbieden wordt de voorwaarde gesteld dat de AED 24 uur per dag beschikbaar is in een buitenkast en wordt gemeld bij het oproepsysteem. Het algemeen advies luidt dan ook om vooraf te informeren bij jouw eigen gemeente of zij een subsidie voor het kopen van een AED aanbieden en of daar voorwaarden aan verbonden zijn.

Koop betrouwbaar en snel een AED online

Saving Lives is onze missie en daarom willen we ervoor zorgen dat iedereen binnen 6 minuten een AED tot zijn beschikking heeft. Met iedere aanschaf zijn we een stapje dichterbij. Als één van de grootste, merkonafhankelijke aanbieder van AED’s in Nederland voorzien we je altijd van persoonlijk advies. Er is namelijk een geschikte AED (Automatische Externe Defibrillator) voor iedere situatie! Nog 5 zekerheden van AEDwinkel.nl:

✓ Alle AED’s en benodigdheden in één webshop
✓ ISO-13485 gecertificeerd: kwaliteit en zekerheid staan voorop
✓ 10 jaar garantie op alle AED’s
✓ Gratis verzending in heel Nederland

Bekijk het hele assortiment defibrillatoren van merken als Philips en ZOLL online door in de menubalk op “AED” of “Alle AED’s” te klikken. Op zoek naar een groot aantal AED’s voor zakelijk gebruik? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan. Onze specialisten helpen je graag verder.