AED's voor de buurt

In Nederland vinden er jaarlijks ruim 7000 reanimaties buiten het ziekenhuis plaats, waarvan ruim de helft in of rondom huis. De buurt AED wordt steeds bekender, dat is een goede ontwikkeling! Een AED in de buurt is zo gehaald. Het vroegtijdig starten met reanimeren en et aansluiten van de AED vergroot de overlevingskans aanzienlijk.

Alle AED’s hieronder zijn geschikt voor plaatsing in de buurt. Robuust, makkelijk te gebruiken door iedere burgerhulpverlener en laag in onderhoud. Een buurt AED wordt meestal buiten geplaatst. Zorg daarom voor een goede buitenkast voor een optimale levensduur! Wij raden aan om te kiezen voor een kast zonder slot. Als iemand in de buurt de AED nodig heeft, moet hij natuurlijk zo snel mogelijk te pakken zijn.

Ben je van plan om een buurt AED te kopen, of ben je je nog aan het oriënteren? Bekijk alle AED's hieronder of neem contact op voor persoonlijk adies.

producten
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als
  1. Mindray C2 AED Volautomaat
    €1.929,95 €1.595,00
    Snel leverbaar, 2 tot 4 weken Mits het product bij de leverancier voorradig is. We doen er alles aan om dit product zo snel mogelijk te leveren. Na bestelling houden wij je op de hoogte van de verwachte leverdatum.
  2. Mindray C2 AED Halfautomaat
    €1.929,95 €1.595,00
    Snel leverbaar, 2 tot 4 weken Mits het product bij de leverancier voorradig is. We doen er alles aan om dit product zo snel mogelijk te leveren. Na bestelling houden wij je op de hoogte van de verwachte leverdatum.
per pagina

Wij beantwooren een aantal veelgestelde vragen over een AED in de buurt:

Wat is de beste AED voor in de buurt? Volautomatische vs. halfautomatische AED

De getoonde AED's zijn robuust, gebruiksvriendelijk en laag in onderhoud. Stuk voor stuk redden ze levens. Maar dan heb je nog wel de keuze tussen een volautomatische of halfautomatische uitvoering. In principe kan een buurt AED door iedereen in de omgeving gebruikt worden. Bewoner of passant. Je weet van tevoren niet of de gebruiker ervaring heeft met reanimeren en de AED. Voor in de buurt adviseren we daarom een volautomatische AED. Deze geeft goede begeleiding voor het opstarten en uitvoeren van de reanimatie en zal bovendien zélf de schok toedienen. Zo hoeven onervaren hulpverleners niet zelf de schokknop in te drukken.

Wie kan een buurt AED gebruiken?

Weet je niet hoe een AED werkt? Wees niet bang om de AED in de buurt te halen en te gebruiken. Met één druk op de knop wordt er precies verteld hoe je kunt handelen. Om een AED te mogen en kunnen gebruiken hoef je geen professional te zijn! Iedereen mag een buurt AED gebruiken. Mocht je dit willen kan je oefenen met het gebruiken en aansluiten van een AED tijdens een reanimatiecursus. 

Welke kast adviseren jullie voor een defibrillator in de buurt?

Is de buurt AED buiten te vinden? Zorg dan voor een goede buitenkast. Een buitenkast beschermt de het apparaat tegen weersinvloeden en laat de AED meer opvallen. De DefiSign 200 buitenkast is een populaire kast voor in de buurt.

Wordt de AED bijvoorbeeld in een buurtcentrum geplaatst, kies dan voor een binnenkast of wandhouder. Onze universele binnenkast is geschikt voor iedere AED. Een kast met pincode is sterk afgeraden omdat de AED zo snel mogelijk voor iedereen toegankelijk moet zijn.

Hoe moet je de AED goed onderhouden?

Een defibrillator in de buurt moet altijd inzetbaar zijn. Je kunt het apparaat zelf onderhouden door het regelmatig te checken. Kijk wat de statusindicator aangeeft en/of er lampjes branden ter indicatie van vervanging van de batterij. Houd ook de houdbaarheid van de elektroden goed in de gaten. Bij oude elektroden kan de gel aangetast raken waardoor de elektroden niet meer goed plakken.

Om er helemaal zeker van te zijn dat de buurt AED inzetklaar is - zonder er omkijken naar te hebben - dan kun je ook één van onze serviceplannen kiezen. Zo wordt het apparaat periodiek helemaal gecheckt en getest en/of worden de onderdelen op tijd vervangen.

De DefiSign Life Online AED is een perfecte keuze als een defibrillator voor de buurt. Deze AED voert zelftests uit en stelt jou op de hoogte van een eventuele lege batterij of een inzet.

Waar vind ik een AED in de buurt?

Een buurt AED vind je op een openbare plek. Scan je omgeving en probeer te letten op de beschikbaarheid van een AED op plekken waar je vaak komt, bijvoorbeeld bij jou in de buurt. Wanneer een AED beschikbaar is in een openbaar gebouw hangt er vaak een AED bordje aan de gevel of is er een AED sticker bij de ingang geplakt. AED's die buiten zijn geplaatst zitten vaak in een opvallende kast. Helaas is er geen openbare database met locaties van alle AED's in Nederland. Wel kan je als burgerhulpverlener na inloggen de aangemelde AED's in jouw buurt zien.