AEDwinkel.nl | Met het Hart voor het Hart

❤ 20 Jaar ervaring ❤ Meer dan 50.000 AED's geleverd ❤ Wij krijgen een 9,7 van onze klanten

Garantie en Service

Op alle producten van AEDwinkel.nl is de wettelijke garantie van toepassing. Op sommige producten is daarnaast ook nog een fabrieksgarantie van toepassing. Deze fabrieksgarantie doet niets af aan de wettelijke garantie. Wettelijke garantie wil zeggen dat een product datgene is of moet doen wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten.

Fabrieksgarantie

Bij AED's kan de fabrieksgarantie variëren van 2 tot 10 jaar. Dit is afhankelijk van het merk en model. Op de meeste vervangingsonderdelen wordt, naast de wettelijke garantie, geen garantie verleend, uitgezonderd van enkele batterijen. Garantiegeval of niet, wij proberen bij een defect altijd zo snel mogelijk tot passende oplossing te komen.

Mocht een product onverhoopt defect raken en nog in de garantie periode zitten, dan kunt u uiteraard de fabrieksgarantie claimen. Mocht een product bij ontvangst al defect blijken, ontvangt u in de meeste gevallen een vervangend product. Het kan ook voorkomen dat een reparatie het defect dient te verhelpen.

Heeft u een product al langer in uw bezit en is er een probleem geconstateerd? Neem dan even contact op met de klantenservice. Dit kan per mail naar +31 (0) 118 - 620074of telefonisch op [email protected].

10 jaar garantie

Kwaliteit en zekerheid staan bij ons voorop, en daarom bieden wij 10 jaar garantie op iedere AED. Deze garantieregeling is per 01-07-2020 in werking getreden en geldt alleen voor toestellen die ná deze datum zijn aangeschaft.

Aanspraak maken op de garantie

Wilt u aanspraak maken op garantie of wilt u een defect melden? Stuur dan een bericht naar +31 (0) 118 - 620074

Gelieve de volgende gegevens mee te sturen:

- Een omschrijving van het defect en indien van toepassing het garantieverzoek;
- Het bestelnummer of factuurnummer van de betreffende bestelling;
- Indien beschikbaar: het serienummer van het product
- Contactpersoon en contactgegevens;
- Een omschrijving van de gewenste correctieve actie;
- Eventueel het product waarop de klacht betrekking heeft, vraag dan wel eerst om een RMA nummer.

Onze garantieregeling overschrijft nooit uw wettelijke rechten als consument.