AED

Wil je een AED kopen? Op deze pagina vind je een groot assortiment aan AED's. Iedereen kan een leven redden met een AED. AED's bestaan er in vele soorten en maten. Maar één ding hebben alle defibrillatoren gemeen: ze redden levens!

Producten - van
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als
 1. DefiSign Life Online Volautomaat
  €1.808,31 €1.659,00
  Snel leverbaar, 2 tot 4 weken Mits het product bij de leverancier voorradig is. We doen er alles aan om dit product zo snel mogelijk te leveren. Na bestelling houden wij je op de hoogte van de verwachte leverdatum.
 2. Defisign LIFE Online AED Halfautomaat
  €1.808,31 €1.659,00
  Snel leverbaar, 2 tot 4 weken Mits het product bij de leverancier voorradig is. We doen er alles aan om dit product zo snel mogelijk te leveren. Na bestelling houden wij je op de hoogte van de verwachte leverdatum.
Pagina
per pagina

De afkorting AED staat voor Automatische Externe Defibrillator. Vaak worden termen genoemd als "defibrillator", "schok apparaat", "hartstarter" of "hart reanimatie apparaat", maar hier bedoelt men waarschijnlijk een AED mee. Hier vind je alle AED's uit ons assortiment. Links in het menu kan je de selectie verfijnen. Zo kan je bijvoorbeeld aangeven of je opzoek bent naar een vol- of halfautomatisch apparaat van een bepaald merk en wat jouw budget is. Goed om te weten: welke AED jouw voorkeur ook heeft, Medisol verlengt de (fabrieks)garantie tot en met 10 jaar!

Eerst op zoek naar wat meer info? Neem eens een kijkje bij onze aankoophulp. Heb je vragen, twijfel dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice. Dit kan via de chatfunctie, per mail of telefonisch.

Hoe werkt een AED?

Een Automatische Externe Defibrillator (AED) wordt gebruikt om een hart met fibrillatie terug te brengen naar een normaal ritme door middel van een elektrische schok. De AED bepaalt altijd of een schok noodzakelijk is door het detecteren van een schokbaar ritme. Als het hart echt stil staat, of als iemand bewusteloos is maar het hart normaal klopt, zal de AED geen schok toedienen.

Hoe gebruik je een AED?

Een AED (Automatische Externe Defibrillator) kan levens redden bij een plotselinge hartstilstand. Het apparaat kan door iedereen gebruikt worden. Dit zijn de stappen om een AED correct te gebruiken:

 • Bel eerst 112 en vraag om medische hulp. Schakel wanneer mogelijk hulp in van een omstander.
 • Zoek de AED en schakel hem in. Volg de gesproken instructies op de AED en volg de afbeeldingen op het scherm/het apparaat.
 • Plaats de elektroden van de AED op de blote borst van het slachtoffer. Plak de elektroden op de plekken die vaak op de afbeeldingen op de elektroden staan aangegeven.
 • Zorg ervoor dat niemand het slachtoffer aanraakt wanneer de AED het hartritme controleert. Het is belangrijk om te zorgen dat iedereen op veilige afstand blijft.
 • Als de AED aangeeft dat een schok nodig is, controleer dan nogmaals of niemand het slachtoffer aanraakt en druk dan op de schokknop. Bij een volautomatische AED is het niet nodig om op de knop te drukken; de AED geeft uit zichzelf de schok af.
 • Blijf de instructies van de AED volgen en reanimeer het slachtoffer totdat professionele medische hulp arriveert.

Onthoud dat de snelheid van handelen cruciaal is bij een hartstilstand. Het gebruik van een AED kan levens redden, dus zorg dat je weet waar de dichtstbijzijnde AED zich bevindt en hoe je deze kunt gebruiken.

Volautomatische of halfautomatische AED

De merken die wij aanbieden hebben zowel volautomatische als halfautomatische AED’s in het assortiment. Maar wat is nu het verschil tussen een volautomatische en een halfautomatische AED? Wanneer de AED een schokbaar ritme waarneemt, bereidt hij zich voor op de schok. De AED laadt op. Bij een volautomaat wordt de schok vervolgens toegediend. Bij een halfautomaat zit er nog een stapje tussen; hier moet je zelf op de schokknop drukken voordat de AED een schok toedient.

Meertalige AED

Een meertalige AED van bijvoorbeeld DefiSign of Mindray is erg geschikt voor een omgeving waar veel mensen komen van verschillende nationaliteiten. Denk aan campings, hotels of toeristische gebieden. Een meertalige AED heeft bijvoorbeeld de talencombinaties Nederlands – Duits – Frans of Nederlands – Engels – Frans. Ook zijn er verschillende tweetalige AED’s beschikbaar, met bijvoorbeeld Nederlands en Engels als taal. Op deze manier kan iedereen de AED bedienen, ook als een persoon bijvoorbeeld geen Nederlands spreekt. De AED geeft duidelijke gesproken instructies in de gekozen taal.

AED onderhoud

Het is belangrijk om jouw AED goed te onderhouden. Je wilt namelijk wel zeker zijn dat het apparaat werkt in een noodsituatie. Wat wordt er gecheckt tijdens ons AED onderhoud? Tijdens AED onderhoud kijken we bijvoorbeeld naar de houdbaarheid van elektroden en batterijen. Deze moeten namelijk tijdig vervangen worden. Ook krijgt de software van je AED een update wanneer nodig. Door tests uit te voeren kunnen we controleren of er enige gebreken zijn. Bij Medisol bieden we verschillende soorten onderhoudsplannen aan.

Hoelang gaat een AED apparaat mee?

De levensduur van een AED is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type AED of de locatie van het apparaat. Bij Medisol adviseren wij een levensduur van 10 jaar voor AED’s. Het advies om de AED na 10 jaar te vervangen geldt wat ons betreft ook voor een AED die nog nooit is gebruikt. Een AED heeft namelijk naast een vervangbare batterij ook een interne batterij, elco genoemd. Door zelftesten en veroudering neemt de capaciteit van deze interne batterij af. Zo kan de AED steeds minder sterke schokken afgeven bij inzet, wat natuurlijk nadelig is.

Wat kost een AED?

De kosten van een AED kunnen variëren tussen €1.200 incl. BTW en €3.000 incl. BTW. Er zijn verschillende soorten AED’s. Door geavanceerde specificaties kunnen de kosten van een AED hoger oplopen.

AED merken

Door het ruime aanbod aan AED's kan het best lastig zijn een keuze te maken. Raadpleeg onze AED keuzehulp om erachter te komen welke AED in jouw situatie de beste keuze is. Hieronder hebben wij een aantal populaire AED merken voor je uitgelicht.

Philips AED

Er zijn verschillende types Philips AED's binnen de populaire HeartStart serie. Eén daarvan is de Philips Heartstart HS1, welke eenvoudig is in gebruik en laag blijft in de kosten. De Philips HeartStart FRx beschikt over iets meer technische specificaties en is wat robuuster en beter bestend tegen stof en vocht. 

ZOLL AED

De AED's van ZOLL beschikken over de beste technieken en zijn eenvoudig in gebruik. De AED's uit de ZOLL AED plus serie en ZOLL AED 3 serie geven reanimatiefeedback die de hulpverlener goed kunnen helpen. 

Cardiac Science AED

Binnen het assortiment van Cardiac Science vind je de G3 Elite en de Powerheart G5. Het merk heeft al bijna een eeuw ervaring als het gaat om AED's. De apparaten van dit merk zijn gebruiksvriendelijk en van hoge kwaliteit.

CU Medical AED

De CU Medical I-PAD SP1 AED is eenvoudig in gebruik en heeft zelfs een erkenning ontvangen van de Britse hartstichting. Het merk wordt gezien als echte AED-specialist en is sinds 2001 actief als fabrikant van ECG-monitoren.

Defibtech AED

Defibtech AED's hebben een lange standby-duur en zijn makkelijk te bedienen. De apparaten uit de bekende Lifeline-serie zijn zeer populair, vooral bij gemeentelijke projecten als een sporthal of buurthuis. Waarom? Deze modellen zijn erg robuust en kunnen zeker tegen een stootje. 

DefiSign AED

De slimme DefiSign AED's bevatten de laatste technologieën en razendsnelle software. De toestellen van DefiSign zijn gebruiksvriendelijk. Een groot voordeel van deze AED's is dat ze meertalig zijn. 

AED kopen? Dat doe je bij AEDWinkel.nl!

Wil je een AED kopen? Op deze pagina vind je alle AED's in ons assortiment. Binnen ons assortiment vind je AED's van verschillende merken, zoals Zoll, Philips en DefiSign. Naast AED's vind je op onze website ook AED batterijen, AED elektroden en AED kasten. Wil je een AED kopen, maar heb je vragen? Neem dan contact met ons op! Wij hebben meer dan 20 jaar ervaring én inmiddels al meer dan 50.000 AED's geleverd. Wij voorzien je graag van passend advies. Ook bieden wij service aan voor jouw AED. Kwaliteit staat bij ons op nummer één.

AED met korting kopen? Op onze AED actie pagina vind je onze recente aanbiedingen!

Of je nu getraind bent of niet. Wij zijn merkonafhankelijk en bieden een groot assortiment aan. Aan de linkerzijde kan je jouw keuze filteren. Kom je er niet uit? Wij helpen je graag! Bel naar 0118-620074, mail naar [email protected] of chat met ons!

✓ Deskundig advies ✓ Scherp geprijsd en gratis verzending ✓ 10 jaar garantie op je AED aangekocht bij Medisol*