Reanimatiepoppen informatie

De AmbuMan W New Generation, wij hadden de primeur!

Gisteren was het dan eindelijk zover, wij mochten kennis maken met de vernieuwde AmbuMan W. Velen van jullie zullen reeds bekend zijn met de de huidige Ambu Man W die in 2009 door Ambu op de markt werd gebracht. Omdat we in een tijd leven waarin de technologie zich continue ontwikkeld, waren er zo nu en dan moeilijkheden met het verbinden van deze pop aan de software op de computer. Dit had meestal te maken met updates in Microsoft Windows. Ambu heeft deze verbindingsproblemen erkent en goed naar de wensen van haar klanten geluisterd bij het ontwikkelen van de opvolger van de AmbuMan W. De AmbuMan W New Generation werkt namelijk met een zeer innovatieve verbindingsmethode en een compleet vernieuwde software. Hierdoor wordt een compleet set aan trainingsopties aangeboden. Bent u net zo benieuwd als dat wij waren naar alle ins- en outs van deze reanimatiepop? Lees dan hieronder onze bevindingen.

Algemene functionaliteit

Op het eerste gezicht zijn er niet veel verschillen te ontdekken; de pop heeft zijn vertrouwde uiterlijk en bekende specificaties behouden. Aan het mechanische binnenwerk van de pop is niets veranderd. Zo is de stijfheid van de borstkas nog steeds variabel, opent de luchtweg alleen wanneer de kinlift op de juiste manier wordt uitgevoerd en werkt de pop met het vertrouwde hygiënische systeem waarmee het risico op kruisinfectie nihil is.

Visuele aanpassingen

Kleine zichtbare veranderingen zijn bijvoorbeeld de jas van de AmbuMan welke groen is geworden en de aan/uit knop van de pop die verplaatst is naar de bovenkant van de buikmodule. Voorheen zat deze knop aan de zijkant van de module en hierdoor moest deze altijd uitgeschoven worden om de reanimatiepop aan of uit te schakelen. Een kleine maar erg handige verandering!

Draadloos en foutloos

De grootste aanpassing aan de AmbuMan W is niet direct zichtbaar en heeft te maken met de verbindingsmethode van de pop. De software waarmee getraind wordt is namelijk vanaf nu geïntegreerd in de reanimatiepop zelf. Er hoeft dus geen software meer gedownload te worden op de pc. Hiermee zouden alle verbindingsproblemen opgelost moeten zijn. Het enige wat u nodig heeft om te kunnen trainen is een (mobiel) apparaat met wifi-verbinding, een LAN-verbinding of een NFC- verbinding. Hiermee verbindt u de pop gemakkelijk met uw computer, tablet of mobiel en logt u simpel in op de software via een willekeurige webbrowser. Dit werkt ook op Apple apparaten! Na het inloggen heeft u toegang tot alle opties en configuraties van de AmbuMan W.

Softwareverbeteringen

Een voorbeeld van zo een handige optie in de Manikin Management Module is de zogeheten “weergave modus”. Via deze modus kijken cursisten via hun eigen mobiele apparaat mee met de cursisten die op dat moment aan het reanimeren zijn. Leerzaam en interactief! Daarnaast is het ook mogelijk om met meerdere poppen tegelijk in dezelfde ruimte te trainen, zonder dat deze met elkaar in conflict raken. Verder is het mogelijk om aan te geven wat voor acties er door de cursisten worden ondernomen tijdens de training. Denk hierbij aan het bellen van de hulpdiensten en het controleren van het bewustzijn van de patiënt. Het is zelfs mogelijk om uw eigen incidenten te creëren en in de Manikin Management Module software te plaatsen.

Rapportage op maat

Het grote voordeel van het feit dat deze software zich in de reanimatiepop bevindt en niet op de computer, heeft zeker te maken met het feit dat trainingsgegevens altijd overal beschikbaar zijn. Zo kunt u deze gemakkelijk exporteren vanuit de pop naar een PC of tablet. Ook is het mogelijk trainingsgegevens juist te importeren naar de AmbuMan W. Zo heeft u dus altijd overal de gegevens die u nodig heeft.

 

 

 

Een ander pluspunt is dat er bij deze pop standaard een accu wordt meegeleverd die gegarandeerd 3 jaar lang 10 uur per dag mee gaat. De opladingstijd bedraagt ongeveer 10 uur, hierdoor is het verstandig om een extra accu aan te schaffen zodat u altijd overal kunt trainen.

Kortom, Ambu heeft duidelijk zijn best gedaan om de verbindingsproblemen die in de loop der jaren met de AmbuMan W ontstaan zijn grondig aan te pakken en te verbeteren. Naar onze mening is dit erg goed gelukt en wij verwachten dan ook veel enthousiasme omtrent de AmbuMan W New Generation!

Geïnteresseerd in de aanschaf van een AmbuMan W New Generation? Door de grote vraag naar de pop wordt de eerste grote levering in eind september/ begin oktober verwacht. Plaats nu alvast uw bestelling via [email protected] om er zeker van te zijn dat u bij de eerste levering zit!

De AMBU Junior: gebruiksvriendelijk, hygiënisch en voordelig.

Sinds kort is de AMBU Junior verkrijgbaar, deze kinderpop zal in de toekomst het Kind Kyle van Simulaids gaan vervangen. Op het eerste gezicht lijken de poppen qua look en feel veel op elkaar, toch zijn er behoorlijk wat voordelen aan de Junior ten aanzien van het Kind Kyle.

Ten eerste het prijskaartje. Hoewel de aanschafprijs van de Junior zo’n €50,- hoger ligt dan die van het Kind Kyle, is de pop in zijn gebruik aanzienlijk goedkoper. Al na 16 keer de longen vervangen te hebben is de nieuwe pop van AMBU voordeliger in het gebruik dan die van Simulaids. Dit valt eigenlijk al direct te zien aan de prijs van de longen die voor de Junior €57,- voor 100 stuks bedragen en voor het Kind Kyle €87,- voor slechts 24 stuks bedragen.

Daarnaast is het vervangen van de longen bij de nieuwe AMBU kind reanimatiepop een stuk makkelijker. Ambu maakt hierbij gebruik van het systeem waarbij een luchtzakje in het hoofd geplaatst wordt. De long in het lichaam wordt door overdruk gevuld en niet door direct ingeblazen lucht. Gebruiksvriendelijk, hygiënisch en voordelig. Bekijk onderstaand instructiefilmpje voor een demonstratie hiervan. (Let op: in het filmpje wordt het hoofd ontkoppeld om de long te tonen, deze handeling is niet noodzakelijk bij standaard vervanging van de luchtzak.)

Kortom, hoewel er op het eerste gezicht weinig verschillen zijn te ontdekken heeft AMBU toch een aanzienlijke verbetering doorgevoerd voor trainen van kinderreanimatie.

Link naar de AMBU Junior reanimatiepop

Reanimatie op pasgeborenen, een vergelijking tussen de baby reanimatiepoppen

Trainingsbureaus die op zoek zijn naar een baby reanimatiepop hebben de keuze uit 4 poppen. Laerdal heeft er twee in het assortiment, de Baby Anne en de Resusci Baby QCPR. Daarnaast heeft Ambu een baby pop. Tussen deze 3 reanimatiepoppen zitten veel verschillen.

Ambu Baby

De Ambu Baby is een veelgebruikte baby reanimatiepop vanwege een eenvoudig gebruik. De pop heeft een afneembaar gezicht waarachter een luchtzak in het hoofd kan worden gestopt. Wanneer er lucht wordt ingeblazen zorgt de overdruk in het hoofd ervoor dat de borstkas zichtbaar omhoog komt. Er hoeft geen borsthuid te worden opengemaakt om de luchtzak te vervangen. Qua levensechtheid is deze pop een gulden middenweg. Het is niet heel realistisch om de stugge borst in te drukken, maar de stijfheid van het materiaal zorgt voor een goede oefening.

Link naar de Ambu Baby reanimatiepop

 

Laerdal Baby Anne

De Laerdal Baby Anne is vooral een verstikkingspop. Deze pop heeft een stoffen binnenwerk en een plastic rib waarachter een long kan worden bevestigd. Bij de reanimatiepop worden vreemde voorwerpen geleverd, dat zijn kleine propjes die in de mond van de pop kunnen worden gestopt en die de luchtweg blokkeren. Door stevige slagen op de rug schiet het voorwerp los. Prima om verstikkingsoefeningen mee te doen dus. Minder nuttig is deze pop voor het oefenen van borstcompressies. Door de vulling voelt het weinig realistisch en er is geen sprake van een feedback mechanisme.

 

Laerdal Resusci Baby QCPR

Voor de trainingsbureaus die de oefening van reanimatie op babys serieus nemen is er eigenlijk maar één echte optie en dat is de Resusci Baby QCPR. Dit is de enige baby reanimatiepop met een uitgebreid feedbackmechanisme met registratiemogelijkheden. De Europese Reanimatieraad onderstreept het belang van feedback tijdens de training en dit is de enige baby reanimatiepop die volop feedback mogelijkheden heeft. In combinatie met de Simpad Skillreporter of de PC software kunnen prestaties van de cursisten worden bijgehouden over meerdere scholingsmomenten. Deze Resusci Baby QCPR presteert het best op levensechtheid, hygiëne maatregelen en feedback. Het enige nadeel is de hogere prijs. Maar het valt niet te ontkennen dat een trainingsbureau zich als serieuze opleider neerzet met deze goed uitgeruste pop.

Link naar de Laerdal Resusci Baby QCPR reanimatiepop

 

Conclusie

Bent u op zoek naar een eenvoudige pop, waarmee u meer de nadruk legt op verstikking en niet zo zeer op reanimatie kies dan voor de Laerdal Baby Anne.

Wilt u juist wel trainen op babyreanimatie, dan is de Ambu Baby de geschikte pop voor u.

Wilt u uw baby reanimatie training nóg uitgebreider en zeer realistisch laten verlopen, kies dan voor de geavanceerde Laerdal Resusci Baby QCPR.

 

 • Het verschil tussen de AMBU Uniman, Ambu Man Basic, I en W

    AMBU (UNI) SAM AMBU MAN BASIC AMBU MAN I AMBU MAN W
   
   Hygiënisch beademen
  X
  X
  X
  X
   Thorax-compressies
  X
  X
  X
  X
   Torso
  X
  X
  X
  X
   Meting compressiediepte
  X
  X
  X
  X
   Levering met tas
  X
  X
  X
  X
   Levering met kleding  
  X
  X
  X
   Hoogste kwaliteit materialen  
  X
  X
  X
   Realistische weerstand thorax  
  X
  X
  X
   Kinlift  
  X
   X 
  X
   Meting beademing    
  X
  X
   Meting maagbeademing    
  X
  X
   Uitbreidbaar met armen    
  X
  X
   Uitbreidbaar met benen    
  X
  X
   Carotispuls    
  X
  X
   Draadloze PC-verbinding      
  X
   Bekabelde PC-verbinding      
  X
   Database cursisten opbouwen      
  X