AED's voor thuis

De meeste reanimaties vinden plaats buiten het ziekenhuis, en de aanrijdtijd van de ambulance is vaak langer dan de norm van 6 minuten. Met een AED in of rondom huis kan de reanimatie sneller worden opgestart én neemt de overlevingskans toe. Op deze pagina vind je alle AED's die wij aanraden voor gebruik rondom huis.

producten
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als
  1. Heartsine Samaritan PAD 350P AED
    €1.143,41 €1.049,00
    Snel leverbaar, 2 tot 4 weken Mits het product bij de leverancier voorradig is. We doen er alles aan om dit product zo snel mogelijk te leveren. Na bestelling houden wij je op de hoogte van de verwachte leverdatum.
per pagina

Eenvoudig te gebruiken

Een AED voor thuis moet gebruiksvriendelijk zijn voor iedereen. Niet alleen voor jou, maar wellicht ook voor de buren, vrienden en familie. Iedereen kan en mag een AED gebruiken, hier hoef je geen professional voor te zijn.

Geschikte AED's voor thuis

Op zoek naar een AED voor thuis? Laat je dan goed informeren. De AED’s hieronder geven duidelijke instructies en zijn de beste keuze voor thuis. De Philips Heartstart HS1 staat ook wel bekend als de Philips Home AED. Maar er zijn nog genoeg alternatieven! Allemaal eenvoudig in gebruik, laag in onderhoud én 10 jaar garantie. Neem contact met ons op voor meer informatie of persoonlijk advies.

Veelgestelde vragen rondom AED’s voor thuis

Is een AED makkelijk te bedienen?

Ja, iedere AED geeft begeleiding bij de reanimatie en het gebruik van de AED. Het grootste verschil zit hem in de uitvoering: halfautomatische en volautomatische AED’s. Een halfautomatische AED is voorzien van een schokknop, de volautomatische versie heeft alleen een aan-knop. Voor onervaren gebruikers adviseren we een volautomaat.

De Philips Heartstart HS1 AED staat ook wel bekend als de Philips Home AED. Door zijn gebruiksgemak is dit een populaire AED voor thuis. Ook de Zoll AED Plus is heel geschikt voor plaatsing in of rondom huis. Zeker met gebruik van de CPRD elektroden. Deze elektroden bestaan uit één stuk en dat voorkomt foutieve plaatsing.

Hoe moet ik mijn AED bewaren?

Dit is afhankelijk van de plaatsing. Een thuis AED die aan de buitenmuur gehangen wordt, kan het best in een buitenkast geplaatst worden. Een buitenkast beschermt de het apparaat tegen weersinvloeden en zorgt voor optimale zichtbaarheid. Wordt de AED binnen bewaard? Kies dan voor een binnenkast of wandbeugel. De meeste AED’s worden geleverd inclusief tas. Zo’n beschermende case is voor thuis ook voldoende.

Hoe zorg ik ervoor dat de AED altijd inzetbaar is?

De AED’s hierboven zijn laag in onderhoud. Maar om er zeker van te zijn dat je thuis AED altijd inzetbaar is, is het belangrijk om deze regelmatig te checken. Kijk wat de statusindicator aangeeft en/of er lampjes branden ter indicatie van vervanging van de batterij. Houd ook de houdbaarheid van de elektroden goed in de gaten. Bij oude elektroden kan de gel aangetast raken waardoor de elektroden niet meer goed plakken.

Wil je zo min mogelijk omkijken naar het onderhoud, dan kun je ook één van onze serviceplannen kiezen. Zo wordt het apparaat periodiek gecheckt en getest en/of worden de onderdelen op tijd vervangen.