AED Onderhoud

Het onderhoud van een Automatische Externe Defibrillator (AED) is cruciaal. Jaarlijks AED onderhoud uit laten voeren door een specialist zorgt voor zekerheid en veiligheid. Hiermee zorg je voor een werkende AED die in noodsituaties gebruikt kan worden.

Bij ons heb je de mogelijkheid om AED onderhoud op maat af te nemen. Geheel afhankelijk van jouw situatie kun je de verschillende plannen met elkaar vergelijken en de keuze maken.

De betrouwbaarheid van onze AED's is onze hoogste prioriteit. Daarom worden apparaten ouder dan 10 jaar nog wel volledig gecontroleerd, maar wordt er een rode sticker op de AED geplakt en adviseren wij om een nieuwe AED aan te schaffen.  Als je hulp nodig hebt bij het vinden van de juiste vervangende AED, neem dan contact met ons op.

producten
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als
per pagina

Waarom AED onderhoud?

Op het moment dat er een AED wordt aangeschaft is het belangrijk dat een AED gebruikt kan worden in het geval van een noodsituatie. Voor zowel het slachtoffer als de persoon die de reanimatie uitvoert is het van belang dat de AED naar behoren werkt en inzetbaar is. Een periodieke onderhoudscontrole van een AED zorgt voor vertrouwen en veiligheid.

Tijdens het onderhouden van een AED wordt er onder andere gekeken naar de houdbaarheid van batterijen en elektroden. AED elektroden vervangen is cruciaal voor gebruik en de AED batterij vervangen moet tijdig gebeuren. De software wordt geüpdatet en er worden testen uitgevoerd. Gebreken komen zo naar voren en op basis van deze bevindingen worden materialen vervangen. Zonder periodieke controle komt het voor dat een AED niet meer werkt en bij een noodsituatie niet ingezet kan worden.

Hoe vaak moet een AED gecontroleerd worden?

Door jaarlijks onderhoud van jouw AED weet je zeker dat de defibrillator ingezet kan worden in een noodsituatie. Tijdens het jaarlijkse onderhoud controleren wij verschillende functies van de AED. Zo wordt een schoktest uitgevoerd. Onderdelen, zoals batterijen en elektroden, worden waar nodig vervangen. Software updates worden uitgevoerd en het geheugen van de AED wordt uitgelezen, waarbij we alert zijn op storingen. Door middel van jaarijks onderhoud heb je meer zekerheid dat je een goed werkende AED in huis hebt.

De voordelen van het Medisol Service Center

Wij helpen jou bij het onderhoud. Dankzij de verschillende onderhoudsplannen zit er altijd een plan bij die past bij jouw situatie. Als AED specialist van Europa met het grootste warehouse en al meer dan 20 jaar ervaring in de branche, weten we wat belangrijk is. We gaan te werk volgens de ISO 13485 norm en hebben hiermee een hoge standaard in kwaliteit.