AED ingezet? Dan krijgt u nieuwe elektroden en batterij(en)

Is een AED gebruikt dan moeten de elektroden en soms ook de batterij(en) worden vervangen. En dat kost geld. Er zijn gevallen bekend, dat een AED om die reden niet ingezet werd. Of dat de kosten werden verhaald op familieleden van het slachtoffer. Kosten mogen geen bezwaar zijn om een levensreddend apparaat in te zetten. Daarom hebben wij in 2016 onze verantwoordelijkheid genomen. En is het volgende levensreddende initiatief in het leven geroepen:
Alle AED’s die via Medisol zijn gekocht, werden GRATIS van elektroden en -indien nodig- van batterijen voorzien na een inzet. Hier is later nog een AED-rescuekit aan toegevoegd, zodat u helemaal voorbereid zou zijn op een toekomstig noodgeval.

Omdat met ingang van 1 januari 2018 de overheid ons voorbeeld heeft gevolgd en de verbruikskosten van een AED zijn gaan vergoeden, hebben wij besloten met ingang van 1 juni 2019 te stoppen met het eveneens vergoeden van deze vervangingsproducten.

Hoe werkt het?

Na de inzet van uw AED kunt u de kosten hiervan verhalen op de Regionale Ambulancevoorziening. Deze regeling geldt voor alle organisaties die geen zorgaanbieder zijn. Meer informatie vind u hier en hier.

Het ziet er naar uit dat door de jarenlange lobby van Medisol | Saving Lives samen met o.a. de Hartstichting de vergoeding van kosten na een inzet van een AED eindelijk goed is geregeld! Wij kunnen daarom met een gerust hart afstand nemen van onze eigen vergoedingsregeling.

Voor al onze bestaande en nieuwe serviceklanten blijven wij de vervangende elektroden en batterijen uitgeven na een inzet. Dus, heeft u een onderhoudsplan bij ons afgesloten? Dan verandert er niets!