Gratis AED verzekeringen gaan levens redden

Het is een bekend verhaal. Met veel moeite is er een AED voor de buurt of voor de sportclub bij elkaar gespaard. Vrijwilligers hebben zich ingezet en de hele omgeving is erbij betrokken. De AED wordt aangeschaft en de beschikbaarheid er van wordt feestelijk gepromoot. Maar dan wordt de AED gestolen. Ongelofelijk, wie steelt er nu een apparaat waarmee je levens kan redden? Medisol neemt haar verantwoordelijkheid door een gratis AED-diefstalverzekering aan te bieden.

Onbereikbare AED’s uit angst voor diefstal

Een AED is normaal gesproken tegen diefstal verzekerd wanneer het apparaat in huis, in het bedrijf of in een afgesloten appartementencomplex is geplaatst. Dan valt deze onder de inboedelverzekering.

Uit angst voor diefstal durven veel AED-eigenaren hun AED niet meer buiten te hangen. De AED wordt dan binnen gehouden, of buiten in een buitenkast met een (pincode)slot. Zeker ’s nachts is de AED dan onbereikbaar. Dat is zonde, want bij een reanimatie telt iedere seconde! Door een AED te gebruiken stijgt de overlevingskans met 60%. Iedere vertraging in de inzet zorgt voor een kleinere kans op overleven.

Oude AED-verzekeringen waren verre van optimaal

In het verleden zijn er verschillende partijen geweest die een betaalde diefstalverzekering aanboden. In de praktijk hadden deze verzekeringen nogal wat beperkingen. Zo konden alleen AED’s tot maximaal één jaar oud verzekerd worden. Daarnaast was de maximale looptijd van deze verzekering 3 jaar, terwijl de garantieperiode en de levensduur van de AED veel hoger ligt. Veel AED-eigenaren hebben ervoor gekozen om hun apparaat dus niet te verzekeren en zelfs binnen op te hangen. Met een onbereikbaar apparaat als gevolg. Heel ongewenst natuurlijk, we hebben het tenslotte over het redden van mensenlevens!

      Verschillende partijen, waaronder Medisol
      en de Hartstichting, zetten zich in om AED’s in
      herkenbare en bereikbare kasten beschikbaar te stellen.

      Daarmee bedoelen we: opvallende buitenkasten van hoge kwaliteit
      en vooral zonder slot.

      Zeker in woonwijken valt nog winst te behalen.
      De AED-dichtheid is nog niet goed genoeg en zeker ’s nachts
      is de bereikbaarheid van de AED onvoldoende te noemen.

      Naast het aanbieden van de juiste AED kasten,
      zorgen we ook voor een goede AED-verzekering.

Gratis AED-verzekering

AED-diefstal komt in Nederland gemiddeld 10 tot 15 keer per jaar voor. Toch hopen we dat ondernemers en andere AED-eigenaren niet schrikken van berichten over diefstal. Er moet voorkomen worden dat AED-eigenaren hun AED niet buiten durven te hangen. Medisol neemt haar verantwoordelijkheid hiervoor. Door de AED-verzekering standaard en gratis mee te leveren is dit probleem verholpen.

Pieter Joziasse, CEO van Medisol:

“Dit is de enige en juiste stap om het probleem van de bereikbaarheid van AED’s voor eens en voor altijd op te lossen. Wij hopen dat dit voorbeeld wordt opgevolgd door andere partijen. Voorheen moest voor een AED-verzekering worden betaald. Nu is deze gratis. We hebben liever dat mensen dat geld gebruiken om de AED buiten te hangen.”

Hoe gaat de gratis AED-diefstalverzekering in zijn werk?

De gratis diefstalverzekering is standaard onderdeel van al onze AED-serviceplannen. Dat betekent dat je door het afsluiten van een serviceplan automatisch verzekerd bent tegen diefstal.

Vergoeding

Is je AED gestolen? Om aanspraak te maken op de vergoeding moet je aangifte van de diefstal doen bij de politie. Een kopie van het proces-verbaal stuur je vervolgens naar ons op via [email protected].

Vergoeding is altijd in natura. Wanneer de AED tot 3 jaar oud is, ontvang je een vergoeding van 100% en krijg je dus een nieuwe, gelijkwaardige AED toegestuurd. We streven ernaar hetzelfde type terug te plaatsen. Is die AED niet leverbaar, dan ontvang je een AED van vergelijkbare waarde.

In het 4e levensjaar van de AED ontvang je bij diefstal een vergoeding van 80% van de nieuwwaarde. In het 5e levensjaar is dit 60%. Een AED van 6 jaar of ouder wordt voor 50% vergoed. Indien de aankoopdatum niet te bewijzen is, bedraagt de vergoeding altijd 50%.

AED-verzekering afsluiten?

Kies dan voor één van onze serviceplannen. Er is een geschikt onderhoudsplan voor iedere situatie. Welk serviceplan je voorkeur ook heeft, Medisol zorgt altijd voor een gratis verzekering tegen diefstal van je AED. Zo kun je zorgeloos levens redden. Vragen over de verzekering? Neem dan contact met ons op.

Bekijk alle serviceplannen