Vragen? bel 0118 - 620074 of stuur een e-mail

AED checklist

Op de voorzijde van de Checklist staat een overzicht van de wekelijkse controlepunten. Op de achterzijde kunt u met een watervaste stift de gegevens van uw AED invullen. Heeft u wel een AED maar geen checklist? Vraag uw gratis checklist via deze link aan.

keurlabel

Uitleg AED controlepunten:
Iedere AED heeft te maken met elektroden die kunnen verlopen en een batterij die leeg kan gaan. Om er zeker van te zijn dat uw AED inzetbaar is moeten de volgende punten wekelijks worden gecontroleerd:

Houdbaarheid van de elektroden
Zijn de elektroden bij de AED niet verlopen? De datum kunt u vinden op de verpakking van de elektroden. Oude elektroden gaan minder goed geleiden en kunnen daardoor de levensreddende schok niet geven. Goede elektroden zijn van levensbelang bij de AED!

Is de verpakking van de elektroden onbeschadigd? Ook een geopende verpakking kan voor uitdroging van de geleidingsgel zorgen.

Houdbaarheid van de kinderelektroden
Heeft u gedacht aan de aanschaf van kinderelektroden? Zo ja, houd ook van deze elektroden goed de houdbaarheid in de gaten. Vaak zijn kinderelektroden korter houdbaar dan de elektroden voor volwassenen.

Geeft de status indicator ‘OK’ aan?
Alle AED’s voeren een zelftest uit om de status van de apparatuur te bewaken. Knippert het controle lampje groen of is er een groene vink te zien? Dan is de zelftest goed geslaagd.

Rescue Kit aanwezig en compleet?
Is er een complete Rescue Kit bij de AED aanwezig? Een Rescue Kit bevat alle benodigdheden die u bij een reanimatie kunt gebruiken. Zoals een schaar, scheermes, desinfectiemateriaal, een beademingsmasker en handschoenen.

AED keurlabel

Het serienummer van de AED kunt u op de achterzijde van het apparaat vinden. Het merk en type staan daar eveneens vermeld.

Houdbaarheidsdata van de elektroden en batterijen kunt u meerdere keren invullen op de Checklist. De houdbaarheid van de elektrodenset staat op de set zelf vermeld. De houdbaarheid van de batterijen staat meestal niet op de batterij. In de meeste gevallen staat hier een fabricage datum of een uiterlijke gebruiksdatum. De houdbaarheid van de batterij begint te lopen bij het insteken van de batterij. Hoe lang de batterij vervolgens mee gaat hangt af van het merk en type van de AED. Zie onderstaande afbeeldingen: bij een vinkje is dit de datum die u kunt invullen op de kaart. Bij het kruisje moet u de houdbaarheidsdatum zelf uitrekenen.

Cardiac Science Powerheart

houdbaarheid elektroden Cardiac Science Cardiac Science batterij verloopdatum

De batterij van Cardiac Science gaat normaal gesproken 5 jaar mee na het insteken in de AED. U krijgt 4 jaar onvoorwaardelijke garantie op deze batterij.

Defibtech Lifeline

elektroden DefibtechLifeline houdbaarheid lifeline batterij

De gele batterij met typenummer DCF-210 gaat ca. 7 jaar mee. Let op, er zijn ook 5-jaars batterijen in omloop. In de gele batterij wordt een 9V Lithium blokje ingestoken. Hierop worden de zelftesten gedaan. Dit 9V blokje gaat ca. 1 jaar mee.

Heartsine Samaritan

Heartsine houdbaarheid

General Electric Responder

General Elecctric Responder houdbaarheid elektroden GE responder houdbaarheid batterij

 

De batterij van de GE Responder gaat ca. 5 jaar mee in de AED. U heeft 4 jaar onvoorwaardelijk garantie op deze batterij.

Physio Control Lifepak

Physio Control houdbaarheid Physio Control CR plus houdbaarheid
Lifepak 500 batterij houdbaarheid Lifepak 1000 batterij houdbaarheid

De batterijen voor de Lifepak 500 en de Lifepak 1000 gaan ca. 5 jaar mee na het plaatsen in de AED.

Philips Heartstart

Elektrodenset HS1 houdbaarheid elektrodenset Heartstart FRx
houdbaarheid FRx en HS1 batterij

De batterij voor Philips types HS1 en FRx gaat normaal gesproken 4 jaar mee na het plaatsen in de AED.

Zoll AED

houdbaarheid Zoll AED elektroden Zoll batterijen houdbaarheid

Batterijen voor de Zoll AED Plus gaan ca. 5 jaar mee in de AED.


 

Heeft u vragen? Is één van deze punten niet in orde? Via deze website kunt u bestellingen plaatsen of vraag advies aan onze specialisten op telefoon 0118 – 620 074.