CU Medical AED's

CU Medical was al sinds 2001 bekend van het fabriceren van ECG-monitoren en is nu goed aan de weg aan het timmeren om een van 's werelds grootste fabrikanten te worden van AED's. Na het succes van de NF-1200 AED heeft deze AED-specialist nu een andere mooie AED op de markt gebracht: de i-PAD SP1 AED. 

producten
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als
per pagina

CU Medical is vrij onbekend binnen Nederland, maar wereldwijd is deze AED-fabrikant een grote speler. Op dit moment is de SP1 AED - mede door aanbeveling van de British Heart Foundation - de populairste keuze in Engeland. Ook wij zijn positief over deze AED. 

Voordelen van een CU Medical AED

De CU Medical SP1 AED is compact van formaat en eenvoudig mee te nemen. Het apparaat is leverbaar in zowel half- als volautomaat. Maar er zijn nog meer voordelen verbonden aan een AED van CU Medical. Zo is hij gebruiksvriendelijk, voorzien van geluidsdetectie, reanimatie-ondersteuning, geïnstalleerde elektroden, kindermodus én een statusindicator van zowel de elektroden als de batterij.

Bij de AED wordt een handige en robuuste, hardcase draagtas meegeleverd, zodat hij de AED extra bescherming geeft. Ook buiten de tas is deze AED met zijn IP-waarde van 55 uitstekend bestand tegen water en stof.

Wel oogt de voorkant een beetje onoverzichtelijk, maar na het aanzetten van de AED word je vanzelf en zonder er verder bij na te denken meegenomen in het reanimatieproces en zodoende begrijp je dat dit een erkende en goede keuze is. Let wel op dat de knop voor de kindermodus beschermd is met een klepje dat lastig te openen is. Het is dus raadzaam dit vooraf te oefenen.

Houdbaarheid van de CU Medical SP1 elektroden en Batterijen

De i-PAD SP1 elektroden voor volwassenen hebben een houdbaarheid van ongeveer 2 jaar. De vervaldatum is te vinden op een sticker welke op de achterzijde van de verpakking is geplakt. De batterij is ongeveer 5 jaar houdbaar. Het is geen oplaadbare batterij. Dit wil zeggen dat de batterij weggegooid moet worden als deze op is.