AED buitenkasten met Real-Time toezicht over de AED

De technologie staat nooit stil

Hedendaagse technologieën zorgen ervoor dat het onmogelijke, niet meer als onmogelijk wordt gezien. De ontwikkelingen staan niet stil. Zo ook niet in de wereld van AED’s. Tegenwoordig bestaan er al aardig wat AED’s die status-updates kunnen sturen naar een cloud-verbinding. Denk hierbij aan bijvoorbeeld, de plaats en aanwezigheid van de AED, het resultaat van een zelftest en een sms in geval van nood. Aan de hand van deze updates kan de eigenaar al dan niet actie ondernemen.

Sinds kort bestaan er ook AED buitenkasten die Real-Time toezicht bieden. Zo heeft Aivia onlangs nieuwe wandkasten op de markt gebracht met deze moderne feature. De modellen waarin dit is uitgevoerd zijn beter bekend als de Aivia 100 W en Aivia 200 W. Maar wat houdt deze datafunctie nou precies in? Wij zochten het voor u uit.

“Met de Aivia bewakingsmodellen kunnen apparaten op afstand worden bewaakt via het internet. Dit zijn intelligente AED beschermde kasten die de AIVIAnet-server besturen via http en er zo voor zorgen dat de eenheden altijd volledig operationeel zijn. Zij leveren real-time informatie over incidenten, gebeurtenissen of storingen zodat deze worden gedetecteerd”. Aldus de brochure van AIVIA.

Sensorbewaking houdt u compleet up-to-date

De zogeheten AIVIA M module (die ingebouwd zit in de AIVIA 100 en 200W) kan via een optische sensor waarnemen of de AED zich in de wandkast bevindt. Wordt de AED uit de kast gehaald? Dan zendt deze een signaal uit naar de centrale databaseserver van AIVIA. Deze server zorgt ervoor dat u direct op de hoogte wordt gebracht van de situatie door middel van een sms of e-mail.

Daarnaast kan de optische sensor ook de AED-status, temperatuur en batterijspanning waarnemen. Is hier iets mis mee? Dan ontvangt u ook hierover een sms of e-mail.

Een ander bijkomend voordeel van deze kasten is dat zij, in tegenstelling tot de “normale” Aivia 100/200” niet op het netstroom aangesloten dienen te worden. De kasten werken namelijk op een krachtige en duurzame batterij, die ongeveer 3 jaar mee gaat. Voor de installatie hoeft dus geen elektricien meer ingeschakeld te worden.

Huidige kasten kunnen geüpgraded worden

Heeft u reeds een Aivia 100/200 wandkast? En bent u na het lezen van deze informatie enthousiast. Dan hoeft u geen compleet nieuwe wandkast aan te schaffen. Er is namelijk ook een losse communicatie module verkrijgbaar, de zogeheten Aivia M. Deze module kan aan bestaande Aivia kasten gekoppeld worden.

Hoewel deze kasten waarschijnlijk het toekomstbeeld zullen bepalen, blijft het van belang uw AED te onderhouden. Een menselijk oog ziet namelijk altijd meer dan een optisch oog. Hoewel de kasten de status en houdbaarheid van de batterij kunnen controleren, worden andere belangrijke punten niet gecontroleerd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de houdbaarheid van de elektroden.

Heeft u naar aanleiding van bovenstaande informatie interesse in een Aivia 100/ 200 W wandkast of de Aivia M module? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij helpen u graag verder. Dit kan per e-mail [email protected] of telefonisch naar 0118-620 074.