Vragen? bel 0118 - 620074 of stuur een e-mail

Medisol levert 20.000 e AED en geeft 3 gratis AED's weg


Medisol levert 20.000e AED uit en levert 3 gratis AED's aan goede doelen

De winnaars zijn bekend!

Op 10 maart 2014 leverde Medisol haar 20.000e AED uit aan Zeeland Refinery. Ter gelegenheid van het bereiken van deze mijlpaal riepen wij goede doelen op om zich te melden bij ons om in aanmerking te komen voor één van deze 3 gratis AED's. En dat hebben we geweten! We ontvingen maar liefst 166 inschrijvingen van organisaties die in aanmerking wilden komen voor één van deze gratis AED's! Uit deze inzendingen nomineerde de jury 10 organisaties. Deze 10 organisaties hebben met man en macht gewerkt om zoveel mogelijk stemmen te ontvangen. Uiteindelijk zijn Wijkgebouw De Koppel in Borculo, Buurtpreventie Team Lanen en Rietbuurt en de Dorpsraad Ovezande winnaars geworden van een gratis Physio-Control AED (zie foto).

Prijsuitreiking winnaars AED

Medisol

Medisol is de afgelopen jaren uitgegroeid tot marktleider in Nederland op het gebied van Automatische Externe Defibrillators (AED’s) en is de afgelopen jaren sterk gegroeid. In november werd Medisol nog voor het vierde achtereenvolgende jaar uitgeroepen tot “FD Gazelle”, als één van de snelst groeiende bedrijven van Nederland.

Naast Nederland is Medisol met een team van 22 medewerkers actief in 13 verschillende Europese landen. Het grootste deel van de omzet wordt nog in Nederland gehaald, maar het buitenland is sterk in opkomst. Pieter Joziasse, één van de eigenaren van Medisol, geeft aan: “Van de 20.000 AED’s is ongeveer een kwart geleverd aan het buitenland, maar dat zijn dus nog altijd 15.000 AED’s die Medisol heeft geleverd op de Nederlandse markt. Ongeveer één op de 4 AED’s in Nederland is afkomstig uit het centrale magazijn van Medisol”.

Schenking

Edwin Roelse, mede-eigenaar, vertelt: “Wij komen oorspronkelijk uit de ambulancehulpverlening, en weten als geen ander hoe belangrijk het is om een AED binnen bereik te hebben. Toch hebben veel organisaties het momenteel moeilijk, en hebben ze geen financiële middelen om een eigen AED aan te schaffen. Wij willen de verkoop van de 20.000e AED nu aangrijpen om deze organisaties te helpen en zullen onder hen 3 gratis AED’s verloten”.

 


Hier stellen we de genomineerden even aan u voor (vetgedrukt zijn de latere winnaars):

Dongen AED Proof heeft als doel om vóór september 2014 Dongen "Heartsafe" te hebben. De financiële middelen moeten zij halen uit collectes en gemeentesubsidie, maar deze zijn helaas niet toereikend om de doelstelling te halen.

Stichting AED Bergen op Zoom is al vanaf 2006 bezig om de gemeente Bergen op Zoom, Halsteren en Lepelstraat hartsave te krijgen. Zij hebben helaas nog steeds diverse witte plekken, die zij graag gevuld willen hebben...

Reanimatie Team de Ronde Venen wil een aantal AED's op gaan hangen, maar ook mee laten gaan met mensen die in de gemeente flexibel oproepbaar en inzetbaar zijn. 

Wijkgebouw De Koppel in Borculo geeft aan dat er geen AED aanwezig is, terwijl er veel mensen gebruik maken van het wijkgebouw. Het buurtgebouw in wijk De Koppel wordt gebruikt voor boerendansers, videoclub, yoga, zangvereniging, speelotheek, tafeltennisvereniging, enz. enz.

Watersnoodmuseum Ouwerkerk krijgt jaarlijks 60.000 bezoekers, maar ontvangt geen overheidssubsidie. Ze investeren alle inkomsten uit entree, winkel en koffiehoek in het voortbestaan van het museum. Een AED zou een waardevolle aanvulling zijn voor de bezoekers.

Stichting RLT-Nederland heeft als doel om zoveel mogelijk mensen te leren reanimeren. Zij zijn bezig met een speciaal project om een hartveilige zone te creëren voor scouts, leiders, ouders, watersporters fietsers en wandelaars: Project Zeeverkennerscentrum Kagerplassen.

Dorpsraad Ovezande heeft 40 vrijwilligers getraind in het bedienen van een AED, maar de AED die destijds is aangeschaft is met ruw geweld gestolen. Ze stellen nu alles in het werk om aan voldoende middelen te komen om weer een AED te kunnen aanschaffen.

Buurt Preventie Team Lanen en Rietbuurt  is een vrijwilligersorganisatie zonder inkomsten. Ze volgen vol enthousiasme AED trainingen, maar hebben helaas geen eigen AED.De stadsboerderij in Den Haag is een drukbezochte locatie, maar er is in de directe omgeving geen AED beschikbaar.

Hart in Actie stimuleert mensen met een chronische beperking om te (blijven) sporten en bewegen.De beoogde AED wil de stichting weggeven aan een beweegproject in de gemeente Mill en Sint Hubert. Daarmee maken ze dit project én de nabijgelegen woonomgeving hartveilig.

EHBO vereniging Heerenveen wordt veel ingezet bij evenementen in de gemeente Heerenveen. Op 13-15 juni worden in Sneek en Heerenveen Olympische Spelen voor mensen met een geestelijke beperking gehouden, en de vereniging wil graag goed voorbereid aanwezig zijn.De einduitslag is bekend! 

 

 

Dat betekent dat Wijkgebouw De Koppel in Borculo, Buurtpreventie Team Lanen en Rietbuurt en de Dorpsraad Ovezande de winnaars zijn van de Physio-Control Lifepak CR Plus ter waarde van € 1490,-! Alle prijswinnaars hartelijk gefeliciteerd met jullie gewonnen AED!

Langs deze weg danken wij ook de andere 7 deelnemers voor hun inzet de afgelopen weken!

 

Al gestemd en vindt u deze actie leuk? Like ons op Facebook:


Stel een Aflopende Directie in

4 Artikel(en)

Stel een Aflopende Directie in

4 Artikel(en)