Voetballer Gudelj wilt wedstrijd afmaken na reanimatie

Een angstaanjagend moment deed zich voor tijdens de voetbalwedstrijd FC Córdoba – Racing Ferrol op 25 maart 2023. Rond de elfde minuut van de wedstrijd zakt de Nederlands-Servische voetballer Gudelj in elkaar. Hij wordt gereanimeerd, maar wat daarna gebeurt is opmerkelijk!

Na het in elkaar zakken van Gudelj schieten de hulpverleners van beide ploegen direct in actie, zo melden nieuwssites als AD.nl en Metronieuws. Hulpdiensten geven de 25-jarige voetballer hartmassage en een AED (die wij op de beelden herkennen als de ZOLL AED Plus) wordt erbij gepakt. Het is een angstig moment voor zowel de medespelers op het veld als de toeschouwers. Er klinkt dan ook een opgelucht applaus als Gudelj plotseling tegenstribbelt. Opmerkelijk genoeg wilt hij de wedstrijd hervatten.

Gudelj stribbelt tegen na reanimatie

Afbeelding © Twitter @Jdp78

Voetballer Gudelj naar het ziekenhuis na reanimatie

Gudelj wordt door hulpverleners in de ambulance getild om naar het ziekenhuis te gaan, maar daar denkt hij zelf anders over. Hij stribbelt tegen, gaat rechtop zitten en probeert van de brancard te stappen. Zowel zijn medespelers als het ambulancepersoneel en de scheidsrechter houden hem echter tegen. De voetballer wordt toch naar het ziekenhuis afgevoerd ter controle en de wedstrijd wordt gestaakt. Zijn broer Nemanja Gudlej – die overigens ook voetbalt en o.a. voor NAC Breda en Ajax speelde – laat later weten dat Dragisa in orde is. Hij spreekt zijn dank uit aan alle hulpverleners en dokters.

Een situatie als deze drukt ons weer met de neus op de feiten: de aanwezigheid van een AED is van groot belang bij een (mogelijke) hartstilstand!