AEDwinkel.nl | Met het Hart voor het Hart

❤ 20 Jaar ervaring ❤ Meer dan 50.000 AED's geleverd ❤ Wij krijgen een 9,7 van onze klanten

Winkelwagen
€0,00

Controle onderhoud AED

Veel AED's zijn niet gebruiksklaar. Hoewel het onderhoud door een op AED's gespecialiseerde onderhoudsmonteur meer zekerheid geeft over de staat van uw AED, kunt u zelf een aantal checks doen om te controleren of uw AED klaar is voor een inzet.

1. Luister naar de instructies

Zet de AED aan om te luisteren naar de instructies. U zal nooit zomaar een schok krijgen van het apparaat. Inschakelen is volkomen veilig. De AED gaat praten: start het apparaat met instructies om het slachtoffer te helpen? Zet het apparaat dan weer uit door nogmaals (lang) op de aan/uit knop te drukken. Als u geen foutmelding hoort dan is de AED in principe klaar voor een inzet. Het groene vinkje / ledlampje / bolletje van de statusindicator zal weer gaan branden of knipperen. Is er iets afwijkend? Neem contact met ons op voor advies (tel. 0118-620074).

2. Houdbaarheid van de elektroden en de batterij

Op de elektrodenset staat een houdbaarheidsdatum. Houd deze in de gaten en vervang de elektroden op tijd. Denkt u ook aan de kinderelektroden?

Op de batterij kan een productiedatum staan, of een uiterlijke houdbaarheidsdatum. Omdat dit nog wel eens onduidelijkheid geeft kunt u het best op de zelftest van de AED af gaan. Zodra het toestel aangeeft dat er een lage batterijspanning is dan is het direct tijd om de batterij te vervangen. Er is dan nog een klein beetje restcapaciteit voor een inzet, maar houd er rekening mee dat dit niet veel zal zijn. Wilt u dit moment vóór zijn? Vraag dan informatie bij de productspecialist om vast te stellen wanneer het voor u het optimale moment van vervangen is.

Voor goed AED onderhoud houd je ook rekening met de houdbaarheid van de elektroden en de batterij. 

AED onderhoud

Er zijn verschillende partijen die het onderhoud van de AED voor u uit handen kunnen nemen. Een goede onderhoudsservice zal het onderhoudsmoment beter kunnen plannen en zal uitgebreider kunnen testen zodat u écht zeker bent van een goed functionerende AED. Professioneel AED onderhoud? Lees hier meer. Goed om te weten: wij adviseren voor AED's een levensduur van 10 jaar. Kijk naar de leeftijd van uw toestel om te beslissen of deze onderhouden of vervangen moet worden.