De 50.000e AED is verkocht!

Een mijlpaal om bij stil te staan

Een korte tijd terug kondigden we het al aan: we zaten dicht bij de mijlpaal van 50.000 geleverde AED’s. In een nog kortere periode dan we hadden verwacht is het gelukt! De 50.000e AED werd verkocht in Portugal en daarmee wint de ontvanger van de AED een relaxed weekend aan zee in Vlissingen. Een mooi, maar vooral een belangrijk moment om bij stil te staan.

Sneller dan verwacht: 50.000 AED's geleverd

Dat we zo vroeg in het jaar al de 50.000e AED mogen leveren, heeft onze verwachtingen overtroffen. Begin dit jaar dachten we nog dat we deze mijlpaal pas eind 2022 zouden bereiken, maar nu gebeurt dit al in april. Een mooie prestatie én onwijs belangrijk om onze doelstelling te halen.

Dat er steeds meer bekendheid komt rondom Automatisch Externe Defibrillatoren (AED’s) en de aanwezigheid het verschil kan maken tussen leven en dood, is enorm belangrijk. Een hartstilstand kan namelijk overal gebeuren: thuis, op het werk, op de sportvereniging of op straat. Hoe sneller er een AED wordt ingezet, hoe groter de overlevingskans is.

We zijn er nog niet

Hoewel 50.000 AED's een heel mooie mijlpaal is, stoppen we hier natuurlijk niet. We gaan door tot we onze doelstelling hebben bereikt: In 2030 heeft iedereen binnen 6 minuten een AED tot z'n beschikking. In Nederland bereikten we dit doel al in december 2021, maar in andere landen is nog winst te behalen. Er is nog een hoop werk aan de winkel, al is de levering van de 50.000e AED een grote stap in de goede richting.

Benieuwd hoe de CEO van Medisol, Pieter Joziasse, tegen deze mijlpaal aan kijkt? Lees dan zijn column.

Advies nodig bij het kiezen van een AED? Onze experts staan jou graag te woord. Neem contact met ons op via +31 (0) 118 - 620074 of mail ons via [email protected]