AED's voor scholen

Duizenden leerlingen, studenten en docenten bevinden zich dagelijks in en rondom de lesbanken, aula's, schoolpleinen, bibliotheken en sporthallen van scholen. Een hartstilstand kan iedereen overkomen, waar dan ook. Directe toegang tot een AED is belangrijk. Het starten met reanimeren en het gebruik van een AED - nog voordat de ambulance arriveert - vergroot de overlevingskans aanzienlijk.

Een AED voor op school moet aan een paar factoren voldoen. Denk aan gebruiksgemak voor jong en oud, intuïtieve reanimatiefeedback die realtime gegeven kan worden én natuurlijk de mogelijkheid om eenvoudig te switchen naar kinderreanimatie. Meestal kan dit met kinderelektroden. Sommige AED's zijn voorzien van een handige kinderknop, dan zijn er geen aparte elektroden nodig. Hieronder vind je onze meest geschikte AED's voor scholen en universiteiten.

producten
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als
  1. Primedic HeartSave AED
    €1.688,41 €1.549,00
    Snel leverbaar, 2 tot 4 weken Mits het product bij de leverancier voorradig is. We doen er alles aan om dit product zo snel mogelijk te leveren. Na bestelling houden wij je op de hoogte van de verwachte leverdatum.
  2. Physio Control Lifepak CR2 USB Halfautomaat AED NL
    €2.124,41 €1.949,00
    Snel leverbaar, 2 tot 4 weken Mits het product bij de leverancier voorradig is. We doen er alles aan om dit product zo snel mogelijk te leveren. Na bestelling houden wij je op de hoogte van de verwachte leverdatum.
per pagina

Veelgestelde vragen rondom AED's voor scholen

Heb ik aparte kinderelektroden nodig?

Jonge kinderen (< 8 jaar of 25kg) hebben een minder sterke schok nodig dan volwassenen. Kinderelektroden reduceren die energie. De AED op school moet natuurlijk kunnen worden ingezet voor volwassen en kinderen. In de praktijk komt het er vaak op neer dat je dus 2 setjes elektroden nodig hebt: de normale, volwassen elektroden en kinderelektroden. Elektroden zijn helaas niet oneindig houdbaar en beide setjes moeten op tijd vervangen worden. Uiteindelijk kan dat best in de papieren lopen.

Daarom adviseren we basisscholen om te kiezen voor een AED met kindermodus. Je gebruikt de normale elektroden en met één druk op de knop schakelt de AED naar het kinderprotocol. Geen aparte kinderelektroden nodig! Het grootste voordeel: je hoeft geen elektroden te switchen en dat bespaart kostbare tijd. Voorbeelden van AED's met kindermodus zijn de Mindray BeneHeart C1A en de CU Medical i-pad SP1 AED's.

Bekijk ook eens onze pagina over het gebruik van een AED met kinderelektroden of een kinderknop.

Moet ik voor op school een halfautomatische of volautomatische AED kiezen?

De keuze is afhankelijk van de gebruiker. Probeer te bedenken wie de AED in geval van nood gaat gebruiken. Is dit een BHV'er of bijvoorbeeld een docent die een reanimatiecursus heeft gedaan? Ga dan voor een halfautomaat. Is het onbekend wie de gebruiker zal zijn, of zal het vooral om onervaren hulpbieders gaan? Kies dan voor een volautomaat. Lees meer over de verschillen tussen vol- en halfautomatische AED's.