11 mei 2022: Nederlandse Reanimatie Raad congres

Op 11 mei 2022 vond het Nederlandse Reanimatie Raad congres plaats in het NBC in Nieuwegein. Wij waren één van de partners van dit evenement. Bij onze stand spraken wij met geïnteresseerde bezoekers over onze producten die onder andere zichtbaar waren in onze stand en legden wij ze uit hoe wij de toekomst zien als het gaat om AED’s. Het was een super ervaring om de exposanten persoonlijk te ontmoeten en te netwerken met andere bedrijven.

Human Factors & Teamwork

Jaarlijks wordt er een Nationaal Reanimatie Congres georganiseerd waarbij het  belang van reanimatie centraal staat. Als thema is dit keer gekozen voor “Human Factors & Teamwork”. Bij het efficiënt en veilig reanimeren komen zowel de technische als niet-technische vaardigheden kijken. En wat velen vergeten is dat juist de niet technische vaardigheden een belangrijke rol spelen in een optimale samenwerking, waardoor de reanimatie veilig en efficiënt verloopt. Verder is bij de reanimatie een AED onmisbaar. Hierdoor was dit congres voor ons de uitgelezen kans om aanwezig bij te zijn.

Bezoekers

Het congres is dus bedoeld voor alle belangstellenden in reanimatie en iedereen die werkzaam is binnen de medische sector. Denk aan opleiders ambulancediensten tot medisch managers. Maar ook voor bedrijven in de medische industrie zoals het rode kruis. 

Het AED museum

Onze stand was gewijd aan een "AED museum", waar we een tijdlijn hebben geschetst van het verleden (Lifepak 10 uit 1989) tot het heden (General Electric – Responder uit 2006) en zelfs de toekomst! In samenwerking met Robor Electronics B.V. konden wij de AED drone tentoonstellen en bezoekers alles vertellen over de laatste ontwikkelingen. Daarnaast was ook de Aivia SOLO (AED kast op zonne-energie) van PYRESCOM te zien bij onze stand. Binnenkort verwachten we deze zelfs aan ons assortiment toe te voegen. 

NRR lezingen

Tijdens het congres hebben wij ook interessante lezingen bijgewoond over hoe de introductie van burgerhulpverlening in onze samenleving levens redt, de resultaten van kinderreanimatie, ethische dilemma’s bij reanimeren en tot slot beating cardiac arrest met smartwatches. Wij werden geïnspireerd en we hopen dat we anderen ook geïnspireerd hebben met onze stand en expertise. We zullen meer van dit soort evenementen bezoeken in de toekomst en natuurlijk verder groeien in de wereld van AED’s met als doel “Saving Lives”.