samenwerking medisol rode kruis

In Nederland is het Rode Kruis al decennialang een belangrijke speler op het gebied van eerste hulp en noodhulpverlening. Zij werken al geruime tijd samen met Medisol, een toonaangevende leverancier van AED's (Automatische Externe Defibrillatoren) en reanimatiepoppen en breiden deze samenwerking nu verder uit. Samen streven ze ernaar om Nederland nog veiliger te maken door de toegang tot AED apparaten te vergroten en reanimatievaardigheden te bevorderen.

Medisol levert AED’s en reanimatiepoppen aan het Rode Kruis, zodat zij deze producten op hun webshop kunnen aanbieden aan hun netwerk. Een samenwerking waar de organisaties erg trots op zijn! 

Gezamenlijk doel

De doelstellingen van beide organisaties passen perfect bij elkaar. Pieter Joziasse, founder en CEO van Medisol, geeft aan erg enthousiast te zijn over de samenwerking met het Rode Kruis: “Wij zijn trots dat Medisol en het Rode Kruis deze fijne samenwerking hebben opgezet. Beide organisaties hebben tot doel om mensen te helpen. En wat is er mooier dan mensen te kunnen helpen met het ultieme doel: de overlevingskans te vergroten bij een hartstilstand! Met deze samenwerking komt het doel van Medisol een stapje dichterbij: dat in 2030 iedereen binnen 6 minuten een AED tot zijn beschikking heeft. Samen helpen wij mensen in nood en redden wij levens!”. 

Ook het Rode Kruis staat hier achter. Eline Nijhof, Hoofd EHBO binnen het Nederlandse Rode Kruis geeft aan trots te zijn op de mooie samenwerking met Medisol. Samen zorgen we ervoor dat er meer AED’s komen in Nederland, zodat men snel een AED kan gebruiken bij een hartstilstand en de overlevingskans aanzienlijk wordt verhoogd. Om goed te kunnen oefenen in de EHBO-cursussen is de samenwerking ook gericht op de reanimatiepoppen en oefen AED’s, welke gekocht kunnen worden via de webshop van het Rode Kruis, in samenwerking met Medisol. Zo geeft het oefenen in de EHBO-cursussen het zelfvertrouwen om ook echt te gaan helpen in een noodsituatie. Door krachten te bundelen kunnen beide organisaties hun expertise optimaal inzetten om een positieve impact te hebben.

Het Rode Kruis logo

Toegankelijkheid van AED's vergroten

Met deze samenwerking willen het Rode Kruis en Medisol de toegankelijkheid van AED’s vergroten. Via Medisol bood het Rode Kruis al AED’s van het merk DefiSign aan. Daar zijn nu de merken Philips en Mindray bijgekomen. AED's spelen een cruciale rol bij het redden van levens tijdens een hartstilstand. Door AED's strategisch te plaatsen op plekken zoals winkelcentra, sportclubs en openbare ruimtes kan de respons op noodsituaties aanzienlijk worden verbeterd. Dit is van groot belang, omdat een hulpverlener binnen 6 minuten een AED moet kunnen gebruiken in geval van een (mogelijke) hartstilstand. Wanneer je de reanimatie binnen deze cruciale minuten start én een AED aansluit, dan kan de overlevingskans van het slachtoffer stijgen van 50 tot 70%!

Samen voor het verbeteren van reanimatievaardigheden

Naast AED’s biedt het Rode Kruis ook hoogwaardige reanimatiepoppen van het merk Laerdal, die kunnen worden gebruikt voor trainingen en workshops. Zo is het mogelijk voor instructeurs van het Rode Kruis om trainingsproducten aan te schaffen via de webshop van het Rode Kruis. Als partner van het Rode Kruis was het voor Medisol een logische stap in de samenwerking om ook bij te dragen aan het assortiment met reanimatiepoppen op de website. Door realistische simulaties te bieden, kunnen mensen hun reanimatievaardigheden verbeteren en zelfverzekerder reageren in noodsituaties. 

Samen gaan het Rode Kruis en Medisol voor Saving Lives.