Het griepvirus en jouw hart

Nu het een stuk kouder begint te worden, ligt een verkoudheid of griepje weer op de loer. Met name in de herfst- en wintermaanden is het extra belangrijk om goed op jouw gezondheid te letten om een griep te voorkomen. Hoe hoger jouw weerstand, hoe kleiner de kans dat je het griepvirus oploopt en ziek wordt.

Hoe het griepvirus invloed kan hebben op hartproblemen

Mensen met een verminderde afweer of een chronische hart- of longziekte hebben meer kans op ernstige complicaties als zij het griepvirus oplopen. Onderzoek uit 2018, gepubliceerd in de New England Journal of Medicine, laat zien dat het aantal doden door influenza en hartziekten vaak rond dezelfde tijd piekt. Een virusinfectie zorgt voor meer infectie in het lichaam. Daarnaast stolt het bloed meer en moet je hart harder werken om het bloed rond te pompen. Kortom: de griep vergroot de kans op allerlei hartproblemen.

Hoe kan ik de griep voorkomen?

Gelukkig kun je in veel gevallen voorkomen dat je de griep oploopt, of in ieder geval dat je erg ziek wordt. Dit kan bijvoorbeeld door extra te letten op je persoonlijke hygiene en door een gezonde leefstijl aan te houden. Je kunt er ook voor kiezen om jaarlijks de griepprik te halen. Sinds de introductie van de griepprik is er gelukkig een afname in het optreden van een acuut hartinfarct.

Wist jij dat we ook een nieuwsbrief hebben, ook voor jou als dealer? Meld je hier aan en ontvang regelmatig updates over nieuwe producten, acties en meer!