AED in een buitenkast

Waarom zou je ervoor kiezen om je AED in een buitenkast op te bergen in plaats van in een binnenkast? Eén van de belangrijkste redenen is om de vindbaarheid te vergroten. Door de AED buiten te plaatsen is het apparaat beschikbaar voor iedereen. Maar daarnaast heeft een buitenkast nog veel meer voordelen.

De AED is altijd en voor iedereen beschikbaar

Bij noodgevallen telt iedere seconde. Bij een hartstilstand is het van levensbelang dat zo snel mogelijk wordt gestart met reanimeren en een AED wordt aangesloten. Onderzoek heeft aangetoond dat elke minuut vertraging de overlevingskans van het slachtoffer met ongeveer 10% vermindert. Door een AED buiten op te hangen, bijvoorbeeld aan de buitenmuur bij de ingang van een bedrijf of winkel, zorg je ervoor dat hulpverleners en omstanders altijd toegang hebben tot de AED, zelfs als het gebouw gesloten is.

Het vergroot zichtbaarheid en vermindert reactietijd

De aanwezigheid van een AED verhoogt de overlevingskans met 70%, maar dit geldt alleen als er ook daadwerkelijk op tijd wordt gehandeld. Door een AED duidelijk in zicht op te hangen in een opvallende kast zorg je ervoor dat hulpverleners de AED makkelijk kunnen vinden en dus sneller kunnen reageren. Lees ook onze blog “Zo laat je jouw AED opvallen in de buurt” voor meer tips! 

Beschermt tegen weeromstandigheden

Het bewaren van een AED in een buitenkast zorgt ervoor dat de AED wordt blootgesteld aan verschillende weersomstandigheden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vorst, regen, warmte en erosie (wanneer je je bijvoorbeeld aan de kust bevindt). Gelukkig zijn AED-buitenkasten aangepast met deze factoren in gedachte en doet dit dus niet af aan de bescherming van de AED. Let bij de aanschaf van een kast goed op de specificaties. Hierin staat precies vermeld waar de kast tegen kan. Wil je meer advies over welke AED kast het beste bij jouw situatie past? Neem dan contact op met onze Medisol specialisten.

Bewustwording vergroten

Door een AED buiten op te hangen in een opvallende kast zorg je ervoor dat mensen zich bewust worden van de aanwezigheid van een AED. Als mensen weten waar ze een AED kunnen vinden zullen ze sneller geneigd zijn om in te grijpen als een noodsituatie zich ooit voordoet.

Door een AED in een buitenkast te plaatsen draag je bij aan het vergroten van de overlevingskansen bij hartstilstanden. Het zorgt voor 24/7 toegankelijkheid, vergroot het bereik van levensreddende apparaten en versnelt de responstijd. Door AED’s beschikbaar te stellen aan het publiek en mensen te trainen in het gebruik van de appraten, kunnen we samen levens redden en onze buurten nog veiliger maken! Zie een AED in een buitenkast zonder slot ook als een investering in de gezondheid en het welzijn van iedereen in jouw buurt.

Shop AED buitenkasten