Populairste AEDs 2022

2022 was een bewogen jaar in de wereld van AED’s. Zo kampte de branche met een wereldwijde schaarste, veroorzaakt door een tekort aan chips, strengere regelgeving voor medische hulpmiddelen en een toenemende groei in de interesse in AED’s. Hierdoor ziet de lijst met populaire AED’s van 2022 er wat anders uit dan je had verwacht.

Wij hebben de populairste AED’s van afgelopen jaar hieronder voor je opgesomd:

1: Zoll AED Plus Semi-Automatic

Zoll AED’s zijn populair; dit was ook het geval in 2022. Daarom staat de Zoll AED Plus Halfautomaat ook in deze lijst! De Zoll AED is zeer gebruiksvriendelijk, robuust en kan goed tegen water en stof. Nog een groot voordeel van deze AED is dat de vervangingskosten van elektroden en batterijen relatief laag zijn.

2: Defibtech Lifeline AED

De Defibtech Lifeline AED is al jaren één van de meestverkochte AED's in Nederland; dit was ook het geval in 2022! De Defibtech Lifeline is een semi-automatische defibrillator met een hoge gebruiksvriendelijkheid. De AED is robuust en is voorzien van een handig handvat. Door duidelijk gesproken instructies kan iedereen deze AED eenvoudig bedienen.

3: Heartsine Samaritan PAD 350P

De Heartsine Samaritan PAD 350P is in 2022 door velen aangeschaft. De AED is beschikbaar tegen een vriendelijke prijs, maar is natuurlijk wel van een hoge kwaliteit. Daarnaast zijn ook de standby kosten laag. De defibrillator heeft een erg goede stof- en waterdichtheid, wordt geleverd in een handige tas en voert wekelijks een zelftest uit.

4: Mindray Beneheart C1A AED Semi-Automatic

De Mindray Beneheart C1A Halfautomaat AED was één van de populairste AED’s van 2022 in Nederland. Deze AED heeft een handige kindermodus, waardoor geen aparte kinderelektroden nodig zijn. Ook heeft deze defibrillator een hoge stof- en waterbestendigheid. De Mindray Beneheart C1A past zich aan aan de gebruiker, waardoor zowel ervaren als onervaren hulpverleners overweg kunnen met dit apparaat. Nog een voordeel van deze AED is dat hij tweetalig is.

5: Philips Heartstart FRx AED

De Philips Heartstart FRx is al jaren een populaire AED. Deze defibrillator is eenvoudig in gebruik. Door het robuuste design is deze AED perfect geschikt voor zwembaden en sportclubs. Bij deze AED wordt een stevige draagtas geleverd, waarin je de elektroden kan opbergen. Voor de Heartstart FRx is een kindersleutel beschikbaar, die je in de AED kan steken om in combinatie met volwassen elektroden te gebruiken. Dit spaart tijd tijdens een noodsituatie, omdat je de elektroden niet hoeft te vervangen. De AED voert dagelijkse, wekelijkse én maandelijkse zelftests uit voor een hoge betrouwbaarheid.

Ben je enthousiast geworden over één van de AED’s uit dit lijstje, of ben je benieuwd welke AED apparaten wij nog meer in het assortiment hebben? Bekijk dan ons ruime aanbod aan AED’s. Wist je dat je bij AEDwinkel.nl altijd geniet van 10 jaar garantie op jouw AED?

De beste AED

Vaak krijgen wij de vraag "Wat is de beste AED?". Maar wij willen jou graag meegeven: met elke AED kan je een leven redden! Wel is het belangrijk om goed te kijken naar welke AED het beste bij de omgeving past. Zo heb je in een industriële omgeving meer aan een robuuste AED en moet je in een zwembad letten op een goede waterdichtheid.