10 jaar garantie op alle levensreddende AED's in Europa

AED's redden iedere dag weer mensenlevens. Maar wist u dat deze levensredders 24 uur per dag, 365 dagen per jaar standby staan? Een AED staat eigenlijk nooit uit, zodat de AED direct inzetbaar is voor zijn levensreddende werk. De AED is een apparaat waarin hoogwaardige medische technologie verwerkt is. Er bestaan vele merken en typen AED's. En omdat ze lang blijven functioneren, hebben de meeste van deze AED's een lange garantietermijn van 5 tot soms wel 8 jaar en meer.

Medisol, de grootste merkonafhankelijke leverancier van AED's in Europa, heeft besloten om vanaf deze maand de garantie op álle AED's te verhogen naar maar liefst 10 jaar. En dat zonder extra kosten.

Pieter Joziasse, oud IC- en ambulanceverpleegkundige en directeur van Medisol, vertelt: "Wij verkopen al sinds 2004 AED's in geheel Europa. Veel AED-fabrikanten geven standaard een fabrieksgarantie af die al veel langer is dan veel andere consumentenelektronica, maar deze AED's blijven ook na deze fabrieksgarantie gewoon prima werken. Door deze extreem hoge medische kwaliteit, vinden wij het dan ook verantwoord om op álle AED's uit ons assortiment een garantietermijn te garanderen van maar liefst 10 jaar. Gewoon gratis. Omdat wij zoveel vertrouwen hebben in de AED's die wij verkopen!".

 

Anne-Marieke Wieman, operationeel directeur, vult aan: "De fabrieksgarantie van de AED-fabrikanten vullen wij aan tot 10 jaar. De extra jaren garantie komen voor rekening van Medisol als leverancier. Uiteraard hopen wij dat de fabrikanten hun garantietermijnen nog eens tegen het licht gaan houden, want als wij dit als leverancier kunnen garanderen, dan moeten de fabrikanten dit toch ook kunnen?"

De 10-jaars garantie op AED's geldt voor álle AED's die bij Medisol en haar aangesloten wederverkopers worden verkocht, vanaf 1 oktober 2020, door geheel Europa.

Het bedrijf Medisol baarde eerder al opzien in de AED-wereld door te stoppen met het aanbieden van wandkasten met slot, omdat het bedrijf vond dat AED's altijd direct beschikbaar zouden moeten zijn voor gebruik. Ook had Medisol een voortrekkersrol in het verstrekken van gratis diefstalverzekeringen voor AED's en stonden zij aan de wieg van het gratis verstrekken van elektroden en batterij na de inzet van een AED, waardoor eigenaren van een AED niet op kosten gejaagd zouden worden. Deze initiatieven zijn later door de Nederlandse overheid overgenomen.