AED's voor sportclubs

Wist je dat er per week ongeveer driehonderd Nederlanders buiten het ziekenhuis door een hartstilstand worden getroffen? Dit kan dus ook tijdens het sporten gebeuren vanwege hartaandoeningen die tot uiting komen tijdens inspanning. Hoe sneller de reanimatie wordt opgestart en hoe sneller er een AED wordt aangesloten, hoe groter de overlevingskans. Op deze pagina vind je alle AED's die geschikt zijn voor fitness- en sportclubs.

producten
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als
  1. Mindray C2 AED Volautomaat
    €1.929,95 €1.595,00
    Snel leverbaar, 2 tot 4 weken Mits het product bij de leverancier voorradig is. We doen er alles aan om dit product zo snel mogelijk te leveren. Na bestelling houden wij je op de hoogte van de verwachte leverdatum.
  2. Mindray C2 AED Halfautomaat
    €1.929,95 €1.595,00
    Snel leverbaar, 2 tot 4 weken Mits het product bij de leverancier voorradig is. We doen er alles aan om dit product zo snel mogelijk te leveren. Na bestelling houden wij je op de hoogte van de verwachte leverdatum.
per pagina

Geschikte AED's voor sportverenigingen

Welke AED het meest geschikt is, verschilt per situatie. Een AED voor een sportvereniging en fitness moet gebruiksvriendelijk en stof- en waterbestendig zijn (hoge IP-waarde). Hij moet  wel tegen een stootje kunnen. Bij voorkeur past de AED in een bijpassende draagtas die je snel mee kunt pakken.

Hieronder vind je een selectie van geschikte AED's voor omgevingen waar gesport wordt. Denk aan sportclubs, sportscholen, zwembaden, sportkantines, verenigingsgebouwen en andere sportaccommodaties. Snel inzetbaar, makkelijk te bedienen, robuust, opvallend en een zeer goede prijs-kwaliteit verhouding.

Wie mag deze AED op de sportclub gebruiken?

De AED's hieronder zijn halfautomatisch. Dat wil zeggen dat de schok handmatig, met één druk op de knop, wordt afgegeven. Halfautomatische AED's zijn geschikt voor professionals én non-professionals. Voor coaches en sporters, voor opgeleide EHBO'ers en BHV'ers én voor supporters langs de lijn.

Een AED geeft altijd instructie over de handelingen bij een reanimatie. Sluit altijd een AED aan en start de reanimatie: iets doen is beter dan niets doen.

Advies op maat

Hulp nodig bij je keuze? Neem dan contact met ons op. Door ons ruime aanbod van alle merken kunnen wij je voorzien van onafhankelijk en persoonlijk advies.

Veelgestelde vragen rondom AED’s voor sportclubs

Welke AED past het beste bij ons?

Ten eerste is het belangrijk om te bepalen wie er allemaal bij jullie sporten. Zijn dat alleen maar volwassenen, of misschien ook kleine kinderen? Voor kinderen < 8 jaar of 25kg is het aanbevolen om kinderelektroden te gebruiken. In dat geval heb je een paar normale elektroden en een paar kinderelektroden. Beide moeten echter vóór het verstrijken van de houdbaarheidsdatum vervangen worden. Een goed alternatief voor sportclubs is een AED met kindermodus. Je gebruikt dan de normale elektroden en met één druk op de knop switch je naar kindermodus. De energie van de shock wordt automatisch verlaagd. Dat scheelt uiteindelijk in kosten. De CU Medical i-PAD SP1 AED is voorzien van een kinderknop.

Een ander belangrijk punt is de keuze voor een volautomaat of halfautomaat. Voor gebruikers met ervaring is een halfautomatische AED een goede keuze. Heeft de uiteindelijke gebruiker waarschijnlijk geen ervaring met reanimeren en een AED? Neem dan een volautomatische AED.

Als laatste kun je nog kijken naar de taalopties. De DefiSign Life AED wordt bijvoorbeeld geleverd met 3 talen. Ideaal voor internationale clubs!

Is de AED regenbestendig?

Sportclubs die buiten sporten, hebben baat bij een AED die tegen een spat regen kan. Hiervoor kijk je naar de zogenaamde IP-waarde van de AED. Dit geeft de vocht- en stofbestendigheid aan. Ben je op zoek naar een waterdichte AED voor jouw sportclub? Overweeg dan alleen AED’s met een IP-waarde van 55 of hoger. De DefiSign Life AED, de Philips Heartstart FRx en de Zoll AED Plus zijn goede opties.

Welke kast adviseren jullie erbij? En hoe zit het met diefstal?

Dat is afhankelijk van de plaatsing. Komt de AED in de sportkantine te hangen? Of in de sporthal? Kies dan een binnenkast. Om de AED echter zo toegankelijk mogelijk te maken, adviseren we sportclubs altijd om de AED buiten te hangen. In dat geval heb je een goede buitenkast nodig. Een buitenkast beschermt het apparaat tegen de weersinvloeden én zorgt voor zichtbaarheid. Bovendien kan de AED van de vereniging dan ook door mensen in de buurt gebruikt worden.

In geval van nood moet de AED natuurlijk zo snel mogelijk voorhanden zijn. Daarom adviseren we altijd een buitenkast zonder (pincode)slot. Sportclubs zijn soms bang voor diefstal. Goed om te weten: sluit je een standaard en extra serviceplan af bij Medisol, dan krijg je een gratis diefstalverzekering.

Hoe vaak moeten de elektroden en de batterij vervangen worden?

De houdbaarheid van de elektroden en de batterij verschilt per AED. Gemiddeld gezien gaan elektroden ca. 2 jaar mee en de batterij ca. 5 jaar. Bij een AED die 10 jaar mee gaat, vervang je de elektroden dus 5 keer en de batterij 2 keer. Na een inzet vervang je altijd de elektroden. Het is aanbevolen om het apparaat regelmatig te checken. Zo weet je zeker dat de AED inzetbaar is!