Defibtech Elektroden

Hier vindt u Defibtech elektroden voor de Defibtech Lifeline AED en elektroden voor de Defibtech VIEW AED. Er zijn elektroden voor volwassenen en kinderen beschikbaar. Kinderelektroden worden gebruikt bij kinderen tot 8 jaar of 25kg.

producten
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als
per pagina

Types Defibtech elektroden

Passend bij de gebruiksvriendelijkheid en eenvoud van Defibtech AED’s, zijn ook de bijbehorende elektroden vrij overzichtelijk. Het aanbod bestaat uit 4 types:

  • Volwassenelektroden voor Defibtech Lifeline AED’s
  • Kinderelektroden voor Defibtech Lifeline AED’s
  • Volwassenelektroden voor Defibtech Lifeline VIEW AED’s
  • Kinderelektroden voor Defibtech Lifeline VIEW AED’s

De elektroden voor de Defibtech Lifeline (vol- en halfautomaat) zijn dus anders dan de elektroden voor de Defibtech Lifeline View. Houd hier rekening mee.

Bovendien is het aangeraden om naast de elektroden voor volwassenen, ook een set kinderelektroden aan te schaffen. Het verschil is duidelijk te zien: Defibtech elektroden voor volwassenen hebben een gele kleur en de Defibtech elektroden voor kinderen hebben een blauwe kleur.

Eigenschappen Defibtech elektroden

  • Zelfklevende elektroden voor éénmalig gebruik
  • Pre-connected elektroden: je kunt de elektroden alvast verbinden met de AED en daarna kant en klaar opbergen
  • Pacemaker-detectie
  • Levensduur van alle bovenstaande types bedraagt ca. 2 jaar
  • Aparte elektroden voor volwassenen en kinderen

Defibtech Lifeline elektroden vervangen?

Bij het onderhouden van de AED is ook de houdbaarheid van de elektroden belangrijk. Na verloop van tijd kan de gel uitdrogen, wat ervoor zorgt dat de elektroden niet meer goed plakken. Houd de houdbaarheidsdatum dus goed in de gaten, dit staat op de achterkant van de pads.

Nieuwe Defibtech elektroden kopen en de oude set te vervangen? Dit is heel eenvoudig. De elektroden zitten aan de achterkant van de AED, dus leg het apparaat eerst op de kop. Ontkoppel dan de connector aan de bovenkant van de AED en haal de oude elektroden eruit. Nu kun je de nieuwe Defibtech elektroden plaatsen: schuif de elektroden, met de onderkant naar beneden, half in het apparaat. Daarna kun je de connector aan de bovenkant vastmaken. Als laatst kun je de elektroden verder naar beneden schuiven zodat de kabel (connector) netjes in de gleuf ligt.