AEDwinkel.nl | Met het Hart voor het Hart

❤ 20 Jaar ervaring ❤ Meer dan 50.000 AED's geleverd ❤ Wij krijgen een 9,7 van onze klanten

Winkelwagen
€0,00

De AmbuMan W New Generation, wij hadden de primeur!

Gisteren was het dan eindelijk zover, wij mochten kennis maken met de vernieuwde AmbuMan W. Velen van jullie zullen reeds bekend zijn met de de huidige Ambu Man W die in 2009 door Ambu op de markt werd gebracht. Omdat we in een tijd leven waarin de technologie zich continue ontwikkeld, waren er zo nu en dan moeilijkheden met het verbinden van deze pop aan de software op de computer. Dit had meestal te maken met updates in Microsoft Windows. Ambu heeft deze verbindingsproblemen erkent en goed naar de wensen van haar klanten geluisterd bij het ontwikkelen van de opvolger van de AmbuMan W. De AmbuMan W New Generation werkt namelijk met een zeer innovatieve verbindingsmethode en een compleet vernieuwde software. Hierdoor wordt een compleet set aan trainingsopties aangeboden. Bent u net zo benieuwd als dat wij waren naar alle ins- en outs van deze reanimatiepop? Lees dan hieronder onze bevindingen.

Algemene functionaliteit

Op het eerste gezicht zijn er niet veel verschillen te ontdekken; de pop heeft zijn vertrouwde uiterlijk en bekende specificaties behouden. Aan het mechanische binnenwerk van de pop is niets veranderd. Zo is de stijfheid van de borstkas nog steeds variabel, opent de luchtweg alleen wanneer de kinlift op de juiste manier wordt uitgevoerd en werkt de pop met het vertrouwde hygiënische systeem waarmee het risico op kruisinfectie nihil is.

Visuele aanpassingen

Kleine zichtbare veranderingen zijn bijvoorbeeld de jas van de AmbuMan welke groen is geworden en de aan/uit knop van de pop die verplaatst is naar de bovenkant van de buikmodule. Voorheen zat deze knop aan de zijkant van de module en hierdoor moest deze altijd uitgeschoven worden om de reanimatiepop aan of uit te schakelen. Een kleine maar erg handige verandering!

ambu man W new

Draadloos en foutloos

De grootste aanpassing aan de AmbuMan W is niet direct zichtbaar en heeft te maken met de verbindingsmethode van de pop. De software waarmee getraind wordt is namelijk vanaf nu geïntegreerd in de reanimatiepop zelf. Er hoeft dus geen software meer gedownload te worden op de pc. Hiermee zouden alle verbindingsproblemen opgelost moeten zijn. Het enige wat u nodig heeft om te kunnen trainen is een (mobiel) apparaat met wifi-verbinding, een LAN-verbinding of een NFC- verbinding. Hiermee verbindt u de pop gemakkelijk met uw computer, tablet of mobiel en logt u simpel in op de software via een willekeurige webbrowser. Dit werkt ook op Apple apparaten! Na het inloggen heeft u toegang tot alle opties en configuraties van de AmbuMan W.

Softwareverbeteringen

Een voorbeeld van zo een handige optie in de Manikin Management Module is de zogeheten “weergave modus”. Via deze modus kijken cursisten via hun eigen mobiele apparaat mee met de cursisten die op dat moment aan het reanimeren zijn. Leerzaam en interactief! Daarnaast is het ook mogelijk om met meerdere poppen tegelijk in dezelfde ruimte te trainen, zonder dat deze met elkaar in conflict raken. Verder is het mogelijk om aan te geven wat voor acties er door de cursisten worden ondernomen tijdens de training. Denk hierbij aan het bellen van de hulpdiensten en het controleren van het bewustzijn van de patiënt. Het is zelfs mogelijk om uw eigen incidenten te creëren en in de Manikin Management Module software te plaatsen.

Rapportage op maat

Het grote voordeel van het feit dat deze software zich in de reanimatiepop bevindt en niet op de computer, heeft zeker te maken met het feit dat trainingsgegevens altijd overal beschikbaar zijn. Zo kunt u deze gemakkelijk exporteren vanuit de pop naar een PC of tablet. Ook is het mogelijk trainingsgegevens juist te importeren naar de AmbuMan W. Zo heeft u dus altijd overal de gegevens die u nodig heeft.

ambu man w software

Een ander pluspunt is dat er bij deze pop standaard een accu wordt meegeleverd die gegarandeerd 3 jaar lang 10 uur per dag mee gaat. De opladingstijd bedraagt ongeveer 10 uur, hierdoor is het verstandig om een extra accu aan te schaffen zodat u altijd overal kunt trainen.

Kortom, Ambu heeft duidelijk zijn best gedaan om de verbindingsproblemen die in de loop der jaren met de AmbuMan W ontstaan zijn grondig aan te pakken en te verbeteren. Naar onze mening is dit erg goed gelukt en wij verwachten dan ook veel enthousiasme omtrent de AmbuMan W New Generation!

Geïnteresseerd in de aanschaf van een AmbuMan W New Generation? Door de grote vraag naar de pop wordt de eerste grote levering in eind september/ begin oktober verwacht. Plaats nu alvast uw bestelling via [email protected] om er zeker van te zijn dat u bij de eerste levering zit!