ZOLL AED batterij

ZOLL blijft Duracell Coppertop CR123-batterijen (DL123ABKM) aanbevelen voor gebruik met de ZOLL AED Plus. Klanten mogen alleen batterijen gebruiken die in de VS zijn vervaardigd. Duracell produceert zowel in de VS als in China de batterijen en hoewel de batterijen er ongeveer hetzelfde uitzien kunnen ze verschillende prestaties leveren. Op batterijen die in de VS zijn geproduceerd staat 'Made in USA' op het etiket van de batterijcel, terwijl op batterijen die in China zijn gemaakt 'Made in China' staat.

zoll-duracell-batterijen

Waarom kan ik de 'Made in China' CR123 batterijen niet gebruiken voor mijn ZOLL AED Plus?

Het gebruik van de 'Made in China' batterijen is mogelijk niet geschikt voor de AED Plus, omdat de in China gemaakte batterijen een andere chemische samenstelling kunnen hebben dan in de VS gemaakte batterijen. ZOLL keurt alleen het gebruik van Duracell batterijen die in de VS zijn gemaakt goed. Dit zijn ook één van de aanbevolen batterijen in de handleiding van het apparaat.

Klanten worden geadviseerd vervangende batterijen te kopen bij de distributeurs waar zij hun AED hebben gekocht of rechtstreeks bij ZOLL. Of controleer of de batterijen in de VS zijn gemaakt wanneer je het product lokaal koopt. Medisol verkoopt alleen de 'Made in USA' versie van de CR123 Duracell batterijen.