Hoe robuust is een AED? Deze video's laten het zien!

AED's zijn geavanceerde medische apparaten met gevoelige elektronica die geheel zelfstandig analyseren of het hart van iemand met een hartstilstand weer op gang gebracht kan worden met een schok.

Hoogwaardig en geavanceerde elektronica... Klinkt als erg gevoelig! Nou, ze kunnen wel een stootje hebben!

Diverse fabrikanten en importeurs van AED's hebben afgelopen jaren middels filmpjes laten zien hoe goed hun AED bestand was tegen schokken, een val van hoogte of tegen water. Tijd om even enkele interessante filmpjes op een rij te zetten!

Defibtech Lifeline AED

De bekende gele Lifeline AED van het merk Defibtech is al jaren een populaire AED. Maar wat gebeurt er als er een tractor overheen rijdt? Of als deze AED wordt aangepakt met een hogedrukspuit? Bekijk het in dit filmpje van de Defibtech importeur in de UK!

Heartsine Samaritan PAD

De fabrikant Heartsine heeft vorig jaar een korte video gemaakt in de stijl van een speelfilm van de robuustheid van de Heartsine Samaritan PAD AED:

Philips Heartstart FRx

In dit korte filmpje krijg je een indruk van de testprocedure die Philips hanteert voor de robuustheid van de Heartstart FRx AED:

Physio-Control Lifepak 1000

De Lifepak 1000 van Physio-Control gaat inmiddels ook al een hele tijd mee en is ook in het bijzonder geschikt voor ruwe omstandigheden. In dit filmpje van Physio-Control wordt deze AED onderworpen aan diverse valtesten (o.a. van een trap) en wordt gekeken hoe de AED zich houdt onder een hogedrukspuit:

Zoll AED Plus

Wellicht een minder spectaculaire video, maar wel interessant: De Zoll AED Plus is meegenomen op een expeditie naar de top van de Kilimanjaro op een hoogte van bijna 6000 meter. Vervolgens wordt de zelftest gestart:

Zoll AED Pro

De AED Pro van Zoll is een AED die al langere tijd op de markt bestaat en die speciaal ontwikkeld is om bestand te zijn tegen ruwe omgevingen. In dit filmpje gaat de Zoll AED Pro zwemmen en wordt deze overreden door een auto: