Zo gaat de DefiSign batterij langer mee

De batterij van de DefiSign LIFE AED heeft een levensduur van ca. 6 jaar. Voorkom dat je vroegtijdig een nieuwe batterij aan moet schaffen. Je kunt de levensduur optimaal benutten door de elektroden op tijd te vervangen. Hier lees je hoe dat zit.

DefiSign LIFE AED’s zijn voorzien van led-lampjes en pieptonen om statusupdates te geven. Zo kan de AED aangeven wanneer de elektroden aan vervanging toe zijn. DefiSign LIFE elektroden hebben een zogenaamde RFID-tag waardoor de AED op de hoogte is van de houdbaarheid. Knippert het onderste rode lampje? Dan moeten de elektroden binnen 2 maanden vervangen worden. Na het vervallen van de houdbaarheidsdatum, zal er naast het knipperen van het lampje ook een pieptoon gaan klinken.

Deze visuele en auditieve signalen kosten natuurlijk energie. Hoe langer het lampje knippert en het geluid afgaat, hoe meer de batterij leegloopt. Door de elektroden zo snel mogelijk te vervangen, voorkom je leegloop van de batterij.

Wil je hier helemaal geen omkijken naar hebben? Bekijk dan eens onze onderhoudsplannen. Bij de Silver, Gold en Platinum onderhoudsplannen vervangen we direct de elektroden en de batterij in ons servicecenter.