De AMBU Junior: gebruiksvriendelijk, hygiënisch en voordelig

Sinds kort is de AMBU Junior verkrijgbaar, deze kinderpop zal in de toekomst het Kind Kyle van Simulaids gaan vervangen. Op het eerste gezicht lijken de poppen qua look en feel veel op elkaar, toch zijn er behoorlijk wat voordelen aan de Junior ten aanzien van het Kind Kyle.

Ten eerste het prijskaartje. Hoewel de aanschafprijs van de Junior zo'n €50,- hoger ligt dan die van het Kind Kyle, is de pop in zijn gebruik aanzienlijk goedkoper. Al na 16 keer de longen vervangen te hebben is de nieuwe pop van AMBU voordeliger in het gebruik dan die van Simulaids. Dit valt eigenlijk al direct te zien aan de prijs van de longen die voor de Junior €57,- voor 100 stuks bedragen en voor het Kind Kyle €87,- voor slechts 24 stuks bedragen.

Daarnaast is het vervangen van de longen bij de nieuwe AMBU kind reanimatiepop een stuk makkelijker. Ambu maakt hierbij gebruik van het systeem waarbij een luchtzakje in het hoofd geplaatst wordt. De long in het lichaam wordt door overdruk gevuld en niet door direct ingeblazen lucht. Gebruiksvriendelijk, hygiënisch en voordelig. Bekijk onderstaand instructiefilmpje voor een demonstratie hiervan. (Let op: in het filmpje wordt het hoofd ontkoppeld om de long te tonen, deze handeling is niet noodzakelijk bij standaard vervanging van de luchtzak.)

Kortom, hoewel er op het eerste gezicht weinig verschillen zijn te ontdekken heeft AMBU toch een aanzienlijke verbetering doorgevoerd voor trainen van kinderreanimatie.

Bekijk hier de AMBU Junior reanimatiepop.